Passion, makt och intriger – så såg Kuriren ut för 50 år sedan

Kuriren för 50 år sedan

Sovjetiska, polska, ungerska, bulgariska och östtyska trupper har natten till onsdagen överskridit Tjeckoslovakiens gränser och börjat besätta hela landet. I en ändlös ström anlände samtidigt flygplan ur det sovjetiska flygvapnet med soldater från de omgivande Warszawapaktsstaterna. Den fullständigt överraskade tjeckoslovakiska ledningen uppmanade de egna stridskrafterna att inte göra något motstånd.

Italienarna Dandy Brothers och filippinen Frankie Ferrer drog nere störst applåder när Malmstenstruppen i går kväll gästade Katrineholm i Folkets park. Närmare 500 personer hade mött upp.

Länspolischefen i Kristianstad tillbakavisar rikspolisstyrelsens kritik mot planering och ingripanden vid Davis cup-matchen i Båstad 3 maj.

– "Hugo" (Sven-Erik Sköld) har varit strålande. Glädjande också att Åke "Floda" Andersson har kommit igen så fint. Och så har Arne Eklöf blommat ut för fullt, säger KAIK-bossen Bernt Wangenfors som några förklaringar till a-lagets facit med elva spelade matcher och ingen förlust.

Speciallärare Kurt Malmgren i Vingåker har lagt pussel i sommar. Han har suttit omkring 300 timmar i ett hörn av Vidåkersskolan som schemaläggare inför skolans höststart.

Kuriren för 25 år sedan

I kväll i Kanal 1 börjar den allra sista omgången av "Dallas". Nu återstår det bara 18 delar fyllda med passion, makt och intriger.

Amerikanska FN-soldater började på fredagen patrullera gränsen mellan Serbien och Makedonien. De övertog två observationsplatser som svenska soldater tidigare bemannat.

Paret Magnus och Karin Wilhelmsson, Bilsbro, Vingåker, tillhör pionjärerna ifråga om att satsa på ekologiskt lantbruk med köttdjursproduktion. De växtodlar numera utan gifter och handelsgödsel. Rena beten är förutsättningen för rena djur, utan giftrester och antibiotika i köttet.

Kuriren för 10 år sedan

Katrineholmarna Stefan Bärlin och Patrik Grönvall gör succé tillsammans i Västerås SK och är på väg att skjuta laget upp i Superettan.

Vad stinker mest? Den jästa strömmingen eller den borgerliga alliansregeringens politik? S-pensionärer i Katrineholm dukar upp till surströmmingspremiär och politisk agitation på Strömplan.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat