På väg att nå sina drömmars mål

Kuriren för 50 år sedan

Elisabeth Lord, 21, Björkviksflickan som på några veckor blivit "Tamborito i Panama" med hela svenska folket, är på väg att nå sina drömmars mål. Artist på heltid. Och det tackar hon Svensktoppen för.

– Allt har gått så snabbt! ja har ännu inte hunnit smälta alla intryck. Men oj, vad jag är lycklig!

Elisabeth berättade om sin snabbt gjorda artistlycka för KK när hon i fredags gästade Katrineholm och Safiren tillsammans med Fred Rixons orkester.

Endagskurserna i moms, som Lantbruksnämnden och RLF gemensamt ordnar i hela Sörmland, samlar många deltagare.

Tjällmoförfattare ger ut sin fjärde bok. Vill få i gång debatt om öde landsbygd.

Flaskhalsen genom Åby bort. Bygget börjar -69 klart -71.

Pensionärer i såväl Vingåkers tätorter som landsbygd har fått och får frågvisa besökare. De är ute på uppdrag av Vingåkers socialnämnd. Frågorna gäller pensionärernas bostadsförhållanden, kommunikationer, närheten till serviceinrättningar och inte minst: vad de önskar av kommunal satsning på sina problem.

Fyra sociologistuderande ungdomar från Stockholms universitet ställer frågorna och nedtecknar svaren. Materialet kommer att databehandlas.

Kuriren för 25 år sedan

Det var fullt drag på Safiren när Sveriges kanske hetaste kvinnliga artist just nu, Louise Hoffsten, kom på besök.

Ulla Tjernström i Katrineholm morrar av ilska. Hade hon fått tag i de lymlarna som stal hennes och grannarnas flagga på Gustaf Adolf-dagen så...

– Jag är inte ung, men jag är kolossalt tuff.

Mitt på ljusan dagen halade någon ner den stora svenska flaggan från stången mellan radhuslängorna och lämnade några tomma tåtar kvar.

Kuriren för 10 år sedan

Nomineringarna till Svenska idrottsgalan presenterades under torsdagen. Med på listan finns två sörmländska golfare. Katrineholmsbördige Robert Karlsson nomineras till Årets manlige idrottare. I klassen för årets lag finns Torshällas golfstjärna Anna Nordqvist med, som en i golfamatörlaget som vann VM-guld i oktober i år.

Gropptorpsfostrade Hedvig Lindahl lämnar Linköpings FC och ersätts av Sofia Lundgren.

– Jag har inte klart med någon ny klubb ännu, men träffade representanter för Göteborg i onsdags, säger Lindahl.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-Kurirennostalgi
Relaterat