Överläkare Nils-Arne Siegwan drog stor publik

Kuriren för 100 år sedan

En stöld av ved förövades natten mellan lördagen och söndagen i en vedbod i gården Magasinsgatan 11, Katrineholm varvid ett parti huggen ved bytte ägare. Polisen, till vilken stölden anmälts, har ej funnit förövaren.

Karbidlampans saga all. Fotogenimporten och den därav följande fria försäljningen av fotogen ha gjort att de flesta som förut måst använda karbidlampor återgått till fotogenlampan. För närvarande råder fullständig stagnation i såväl försäljningen som tillverkningen av karbidlampor.

Vingåkers godtemplares byggnadsförening hade i fredags årsmöte. Ingående behållning 1918 var kr. 254:32, inkomster under året av lokalens uthyrning kr. 2,691:40 samt utgående behållning kr. 341:89.

Landstingets förvaltningsutskott har beviljat Oppunda väghållningsdistrikt 3,000 kronor för anläggning av vägen från Bie till Katrineholm.

ANNONS: Fosterföräldrar önskas för ett tvillingbarn, gosse eller flicka. Modern död några timmar efter barnens födelse.

Kontanta bidrag för barnens räkning mottagas med största tacksamhet.

Vidare meddelar Clas Lundberg, Katrineholm.

Kuriren för 50 år sedan

Narkotikapolisen i Katrineholm saknar minsann inte arbete. Ett 50-tal tips – mer eller mindre heta – finns under utredning. Trots att man bl. a. från skolhåll helt förnekat förekomsten av narkotika i Katrineholm. Nu har inte alla tips kommit från Katrineholm. Även Flen och Vingåker figurerar i narkotikautredningar.

Vi fick rätt när vi i en artikel om Missionsförsamlingens vårverksamhet förutsatte att överläkaren Nils-Arne Siegwan skulle vara mycket publikdragande när han på onsdagskvällen skulle tala om "Problem inom åldringsvården". 110 personer är ungefär så många som SMU-gården kan få rum med vid kaffeborden.

Ordföranden i Hotell och Restaurangs avd. 88 i Katrineholm, Margareta Ekström, har tilldelats Erlander-stipendiet på 5.000 kronor från sitt förbund. Stipendiet ska användas för studier i u-land och fru Ekström funderar på att resa till Indien. Margareta Ekström som arbetar som servitris på Stadshotellet i Katrineholm kommer att skriva artiklar från resan i förbundstidningen Hotellrevyn.

Barbra Streisand filmdebut är en dunderdebut. recensenterna är överens: hennes tolkning av Fanny Brice i "Funny Girl" är fantastisk.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat