Officiell tid kostar att få

Kuriren för 100 år sedan

Bättre telefonförbindelse till Vingåker. En ny telefonlinje mellan Katrineholm och Vingåker har insatts. Linjernas antal på denna sträcka är nu fem.

Fullt vinterväder med slädföre och flera graders köld råder i staden sedan i lördags. I dag på morgonen visade termometern 9-10 graders köld.

Nytillkomna avgifter vid telefon. Från och med den 1 december kommer man vid telefon att ta betalt för diverse upplysningar som man förut fått gratis.

Vill man sålunda veta hur mycket klockan är efter officiell tid, kostar det 10 öre. Förfrågningar om en person, som inte finnes upptagen i telefonkatalogen, har telefon eller icke kosta lika mycket som ett personligt samtal. Hänvisning, d. v. s. meddelande till stationen om att man dagen är bortrest eller träffas på annan telefon etc. kostar 10 öre för samtal eller 50 öre pr dag.

Till ombud vid mantalsskrivningen i Julita valdes på extra kommunalstämma i går nämndemannen Anders Andersson i Tomtebo, gästgivaren Karl Andersson, Paris samt hemmansägarna Emil Johansson, Lilla Gammeråd, och Hjalmar Karlsson, Gimgöl, och arrendatorn Ad. Larsson i Rombol.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat