Nu skärps jämställdhetslagen

Kuriren för 50 år sedan

Löpsjötorparn Erik Andersson är en välkänd lantbrukare, hästkarl och dansmusiker. I Stora Malms sydvästra hörn äger östgötadynastin Kugelberg 1.200 tunnland mark. det mesta skrivs till gården Löpsjötorp, varav 30 tunnland är åker. I denna skogsbygd förs och vårdas kulturen vidare av några familjer med Eriks i centrum. Erik Andersson är tionde kända generationen av sin släkt på samma plats! Hästar och dragspel är Eriks liv och hobby.

Fyrlingar föddes på tisdagskvällen på universitetssjukhuset i London av 24-åriga Ann Randall. Förlossningen skedde med kejsarsnitt. Mor och barn, två pojkar och två flickor, befinner sig väl.

Nej, Hävla kommun vill inte gå samman med Finspång–Hällestad! Beslutet, som kan betraktas som sensationellt, fattades kommunfullmäktige på tisdagskvällen.

Ett nytt inslag i vårens kurser som man hoppas mycket av lanserar ABF i Katrineholm från och med nästa vecka. Jazzbalett ska då komma upp på programmet, och för den skull har man engagerat dansläraren Norman Tolbert, för närvarande kommunal dansinstruktör i Norrköping.

Nu har det börjat röra på sig lite på HSB:s planerade fritidsområde vid Hjälmsäter i Julita. Man har satt i gång arbetena med uppförande av ett vattenverk samt ledningar och vägar för första etappen.

Kuriren för 25 år sedan

Rättegången mot de fyra män som misstänks ha rånat bland annat Sparbanken i Vingåker 1992, har inletts i Oskarhamns tingsrätt.

Nu skärps jämställdhetslagen. Företag med mer än tio anställda ska bli skyldiga att årligen kartlägga löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Jämo ska dessutom få ökade möjligheter att övervaka att lagen följs. Skärpningen finns i ett förslag som regeringen överlämnar till lagrådet på fredagen.

Kuriren för 10 år sedan

Efter tre dygn i ovisshet för matte och husse kunde hunden Ludde, som fastnat i ett grävlinggryt vid Vegersberg i Floda, räddas. Tack vare ihärdigt arbete och med hjälp av en grävmaskin kunde Ludde grävas fram ur grytet på tisdagsmorgonen.

En stor del av Marmorbyn fick spärras av i samband med en dramatisk brand i en skåpbil på tisdagsförmiddagen. Skåpbilen innehöll tuber med den brandfarliga gasen acetylen, och risken fanns att tuben skulle explodera.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat