Mindre bemedlade personer får rabatt

Kuriren för 100 år sedan

Mjölnaren Carl Oskar Wallgren vid Ericsberg i Stora Malms socken hade av Oppunda häradsrätt dömts att böta 1.800 kr. för förseelse mot förordningen angående framställning av vetemjöl och rågmjöl (siktningsförbudet). På grund av ingiven nådeansökan har nu k. m:t med hänsyn till i målet förekomna mildrande omständigheter nedsatt böterna till endast 500 kr.

Livsmedelsnämnden i V. Vingåker arbetar ihärdigt med att ordna livsmedelsfrågorna för kommunens invånare. Den senaste nyheten är införande av rabattkort, som kommer att tillhandahållas mindre bemedlade personer och medge innehavarna 25 procents nedsättning vid köp av mjölk, mjöl, bröd, gryn, fläsk och kött samt gälla även för halvsulning av skor.

Världskriget: London, onsdag, general Haig rapporterar: Fienden lyckades i går efter ett anfall att tränga in i en av våra skyttegravar öster om Bellecourt. Våra linjer återtogo förlusten samt införde 12 fångar. Artilleristrider pågå i Ypern. På grund av dimma och regn är stridsverksamheten obetydlig.

ANNONS: Att hyra. Rum att hyra den 15 d:s för nykter och städad arbetare. Storgatan 47. Tel 115.

Kuriren för 50 år sedan

Det har smällt till och blivit ordentligt kallt. Men trots det klär sig speciellt flickorna uppåt väggarna. Kort-korta kjolar är moderna och därför använder sig en mycket stor del av stadens tonårsflickor av dessa egentligen ganska farliga klädesplagg.

När KK gav sig ut på en intervjurond pendlade termometern någonstans omkring kring minus tjugo-strecket. En av stadens kort-korta skolflickor är Marjatta Halka. På vår fråga om det inte är kallt med kort-kort kjol och tunna nylonstrumpor svarade hon:

— Det är klart att man fryser litet men någon egentlig kyla känner jag inte.

34 elever vid Västra skolan i Katrineholm fick på onsdagsförmiddagen några extra timmars ledighet. Anledningen var att två klassrum var helt nerkylda. Endast fyra plusgrader kunde uppmätas i lokalerna när vaktmästaren kom till skolan på morgonen. Lärarnas fick i sin tur ringa runt till sina elever och be dem stanna hemma tills efter frukost, då klassrummen var så pass uppvärmda att skolarbetet kunde återupptas.

Ungefär ett 20-tal hurtfriska herrar från Katrineholm har vid det här laget bestämt sig för att spänna på sig skidorna och åka den nära 10 mil långa sträckan mellan Sälen och Mora.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat