Maud Munther Wistbacka

Maud Munther Wistbacka

Dödsfall

Maud Munther Wistbacka, Östra Vingåker, har avlidit efter en kort tids sjukdom. Hon arbetade i många år inom omsorgen i Katrineholm.

Maud Munther Wistbacka föddes på Flens BB 1943. Hon växte upp i Vingåker där hon gick sjuårig folkskola. Därefter började hon jobba.

I 20-årsåldern mötte hon sin blivande make Krister Wistbacka, sedermera chefredaktör och ledarskribent för Katrineholms-Kuriren. De träffades i Vingåker och gifte sig 1967. Då bodde paret i Borås, men flyttade senare till Katrineholm, och för 21 år sedan till Östra Vingåker.

Maud Munther Wistbacka var i många år hemma med barnen. Hon utbildade sig på Åsa folkhögskola och började sedan arbeta inom omsorgen. Hon jobbade med människor med funktionsvariationer, först på Jättunahemmet i Flen och därefter på Nävertorpshemmet i Katrineholm.

Hela sitt vuxna liv ägnade hon sig på olika sätt åt ideellt arbete för utsatta och behövande. Hon var aktiv inom Svenska kyrkan i Östra Vingåker.

Teater var ett stort intresse, och hon spelade själv på senare år teater i lokala produktioner, bland annat inom Kulturskolan och Teater Orka.

Maud Munther Wistbacka tyckte mycket om att handarbeta, inte minst att sticka.

– Hon var otroligt begåvad när det gällde allt med handarbete, och att rita. En tusenkonstnär, säger systern Inger Munther.

Dottern Jenny Wistbacka beskriver sin mamma som en människa med stora känslor.

– Hon hade verkligen alla slags känslor, och mycket av dem, säger Jenny Wistbacka.

Maud Munther Wistbacka blev 75 år. Maken avled i november 2017.

Närmast anhöriga är barnen Marina, Jörgen, Jens och Jenny, barnbarnen Ulrika, Charlie, Malin och William, och barnbarnsbarnen Novalie, Elian, Liam och Mio, samt syster och bror.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Svenska kyrkanKatrineholmDödsfallHantverkomsorg teater
Relaterat