• Detalj från bårtäcke, humlerankor målade av Marianne Larsson.
  • Marianne Larsson. Foto: Privat
1/

Marianne Larsson

Dödsfall

Marianne Larsson, Baldersgatan, Katrineholm, har avlidit 83 år gammal. Hon var uppvuxen i Vingåker och bodde större delen av sitt liv i Baggetorp.

Marianne Larsson, född Johansson, bodde och växte upp i Lövhult i Vik. Hon gick i Kyrkskolan i Vingåker. Som ung jobbade hon på Roséns färghandel.

Efter giftermål bodde Marianne Larsson och hennes man Stig en tid i Katrineholm och flyttade sedan till makens hemort Baggetorp där de var bosatta i många år. När barnen kommit var Marianne Larsson hemma med dem. Familjen hade en stor plats i hennes liv.

— Mamma var en varm och omtänksam person, säger dottern Anna-Lena Johannesson.

Marianne Larsson fortsatte att jobba inom handelsbranschen, först på Baggetorps livs och sedan på Ica Violen i Katrineholm.

När hon slutat arbeta fick Marianne Larsson mer tid till sitt stora intresse för konsthantverk. Hon målade på tyg och på kort. Hon älskade blommor, och blommor och växter var ett favoritmotiv. Hon tyckte livet igenom om att pyssla och tillverkade tomtar och änglar som hon sålde på julmarknader runt om i Katrineholm och Vingåker.

Tillsammans med Gunnel Schön, nyligen bortgången, skapade Marianne Larsson ett bårtäcke som kan användas vid begravningar i Västra Vingåkers kyrka. Det pryds av ett kors och målade humlerankor. Marianne Larsson målade humlerankorna.

Marianne Larsson blev änka 1995. År 2000 flyttade hon åter till Katrineholm där hon bodde till sin bortgång den 3 november.

Närmast anhöriga är sonen Thomas med familj, dottern Anna-Lena med familj, syster med familj, samt vännen Werner.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

BaggetorpKatrineholmVingåkerDödsfallHantverk
Relaterat