Margarinet har anlänt till Katrineholm

Kuriren för 100 år sedan

Margarinet har nu anlänt till Katrineholm och utförsäljes fr. o. m. i morgon med 100 gram pr smörkortsinnehavare mot smörkortets R-kupong. Priset är kr. 4:80 pr kg. Utförsäljningen omfattar en period av 14 dagar räknat från morgondagen.

En hemsk mordaffär utspelades i lördags afton i en gård i Snopptorp utanför Eskilstuna. En 22-årig modellsnickare K. V. Eriksson sökte nämligen taga sin 3-årige oäkta systerson av daga genom att stjälpa en kastrull skållhett vatten över gossen, varefter han upprepade gånger slog honom i huvudet med ett strykjärn. Den lille fraktades omedelbart till lasarettet där han svävar mellan liv och död.

Eriksson har ständigt hyst agg till gossen och förut försökt bringa honom om livet. I november var han nära att lyckas strypa honom med ett snöre, då den lille sov, men hindrades i sitt uppsåt av tillstädeskommande anhöriga. De närmaste förhållandena i den ruskiga affären ha ännu icke bragts i dagen.

Eriksson har häktats.

ANNONS: En sändning Harley-Dawidson Motorvelocipeder & Sidovagnar inväntas i nästa månad. Fasta leveransorder noteras så långt lagret räcker. Aktiebolaget Bröderna Köhler Vingåker

Kuriren för 50 år sedan

Vad skulle ni tycka om att ettöringen och tvåöringen försvann? Någon gång i mars–april skall myntkommittén lägga fram sitt betänkande i frågan. Att tvåöringen försvinner är så gott som klart. Angående ettöringens vara eller inte vara är det däremot mera tveksamt. Men troligen slopas också den.

Genomsnittsdirektör i Norden tjänar 90.000 kronor om året.

De allmänna försäkringskassorna i hela landet startar i dag en brett upplagd informationskampanj, och den bygger på en sociologisk undersökning som bland annat har visat att de som vet minst om försäkringskassorna och socialförsäkringen är de kategorier som relativt sett kan väntas bli mest beroende av förmånerna.

Flens Ungdomsråd har i kväll, tisdag, final i "Fur-klang", frågesportstävlingen för ungdomar i Flen. Fram till final har nått Sparreholms SK, Flens Södra IK, Skid- och friluftsfrämjandet och Amazon 3.

Tiotalet unga damer ställde upp i måndagens konståkningspremiär på Vingåkers idrottsplats. Skid- och friluftsfrämjandet har engagerat fru Karin Ronvall som ledare, och förutom uppropet hann hon också lära ut en del finesser redan den första kurstimmen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat