Lastmaskin gick genom isen på Öljaren

Kuriren för 50 år sedan

Lantbrukaren – tusenkonstnären. Det stämmer bra, säger tio lantbrukare med en mun som i dagarna avslutar en 40-timmarskurs i svetsning i Carlsson & Söners smidesverkstad i Sköldinge.

– Jordbruket blir allt mer mekaniserat och en svetskurs är behövlig, säger lärarna, svetstekniker Stig Gustavsson, Esab, Norrköping, som svarat före teorin, och Åke Carlsson, Sköldinge, som hållit i de praktiska övningarna.

Den nyöppnade barnavårdscentralen vid Smedjegatan i Katrineholm är stängd tills vidare. Orsaken är något så trivialt som en läckande vattenkran.

Ett nytt glädjande tillskott på industrisidan har Vingåker fått. Det är en färgindustri från Skåne som hyrt f. d. Sirita fabrikslokaler vid Hantverksgatan i Vingåker av kommunen. Avsikten är att köra i gång tillverkningen redan i mars och industrin skall sysselsätta ett tiotal personer.

Socialstyrelsen svartlistar fler bantningsmedel.

Ett 40-tal flickor och pojkar deltog på söndagen i den av SMU i Katrineholm arrangerade vintersportdagen i Valla. Det största intresset koncentrerades kring skridskoåkning – möjlighet till såväl bandy- som ishockeyspel fanns. Några deltagare föredrog dock att göra egna strövtåg på skidorna.

Kuriren för 25 år sedan

Änglavakt. Paret hade varit och hämtat posten. När de skulle åka vidare måste de passera den obevakade järnvägsövergången. Inte förrän det var försent upptäckte den 51-åriga mannen tåget. Det blev en våldsam kollision. Parets bil kastades in i en elstolpe och släpades med ett 20-tal meter av tåget innan den hamnade ute på ett gärde. Paret fick skäras loss ur den totalförstörda bilen. Men båda hade änglavakt och klarade sig utan livshotande skador. Olyckan inträffade mellan Skogstorp och Hållsta utanför Eskilstuna på tisdagsmiddagen.

Kuriren för 10 år sedan

Programenligt kvitterade KVK och VVK ut varsin seger på söndagen. KVK slog tillbaka jumbolaget Gislaved i raka set och precis samma segerrecept använde sig VVK av i hemmamötet med Habo.

I fredags kväll gick en lastmaskin genom isen på Öljaren i Österåker. Isen brast när maskinföraren var 90 meter utanför Hullabadet. Maskinföraren klarade sig oskadd, men den sju, åtta ton tunga lastmaskinen sjönk till botten.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat