Landstinget Sörmland blir allt sämre på att klara vårdgarantin

Kuriren för 50 år sedan

– Visst tycker jag att det är roligt men samtidigt skäms jag nästan lite, jag har väl inte gjort något märkvärdigt.

Kommentaren kommer från fru Bertha Karlsson, Östra Torsebro i Björkvik. Hon är en av dem som blivit utsedda till mottagare av Hushållningssällskapets husmodersbrosch vid utdelningen i Flen den 15 november.

Folkets Hus i Katrineholm var på torsdagen föremål för studiebesök. Det var fyra finländska gäster från Björneborg som med en företrädare för FHR, Folkets Hus Riksorganisation, som "vägledare" gjorde ett besök vid den nya anläggningen. Gästerna är i Sverige för att studera Folkets Husbyggnader och därefter överföra erfarenheterna till sin egen hemort.

Varje tisdag och torsdag kan man just nu se barn i åldern 4–6 år marschera på Katrineholms gator. Det är elever i ABF:s trafikskola som lär sig de elementära kunskaperna i trafiken under ledning av bilkåristerna Ethel Klasvik och Gunvor Persson.

Tvåårigt nybyggnadsförbud behöver inte omöjliggöra Domusbygge i Flen nästa år.

Kuriren för 25 år sedan

Kommundirektör Bertil Juhlin har nu tagit bort munkavlen på sig själv men svarar bara på skriftliga frågor angående den märkliga maskinaffären i Vingåkers kommun. Att det var Juhlin som var den som låste upp när Big Bengt Erlandsson från High Chaparral kom till Vingåker för att titta på skolmaskiner står nu klart.

Kuriren för 10 år sedan

Nu finns det inte längre några ursäkter för Katrineholms, Vallas och Sköldinges hundägare att inte ta rätt på hundbajset. Kommunen har genom ett avtal med företaget TiksPac i Falkenberg satt upp stolpar med sponsrade gratis hundbajspåsar.

Landstinget Sörmland blir allt sämre på att klara vårdgarantin. Sörmlänningarna får vänta nästan längre än alla andra på både läkarbesök och behandling. Hela 63 procent av de sörmlänningar som väntar på operation eller någon annan behandling hos specialist får vänta mer än 90 dagar, alltså längre än vad vårdgarantin lovar. Det är näst längst i hela Sverige.

I går hade klass 9c1 på Tallåsskolan i Katrineholm ett välförtjänt tårtkalas. När Dagens Nyheter presenterade vinnarna i årets Nutidsorientering blev 9c1 bästa klassen i Södermanland.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-Kurirennostalgi
Relaterat