Kuriren för 50 år sedan

Kuriren för 50 år sedan

Småbarn och glasrutor har blivit ett brännande problem i Flen. Vid Rundvägen 1 i staden diskuterar man just nu ett otäckt olyckstillbud som hände i onsdags kväll.

Sexåriga Kristina Lago råkade snubbla och störtade rakt igenom den stora glasdörren i entrén. Hon fick fula skärsår, bland annat i ansiktet. Vid flera tillfällen tidigare har det hänt liknande olyckor i Flen. Dessbättre har personskadorna blivit lindriga. Men det har berott på tur. Nu kräver föräldrarna att det blir tjockare glas i entrédörrarna.

Förenta Staterna genomför på fredagen sin hittills kraftigaste underjordiska kärnsprängning. Officiellt uppges sprängstyrkan till ett megaton (en miljon ton trotyl). Sprängningen äger rum vid foten av ett 1 140 m högt torn vid atomexperimentanläggningen i Nevada, ca 160 km från spelstaden Las Vegas.

Högkvalificerad lågflygning har Julitaborna sett nu i ett par dagar. Östgöta Lantmäns "pudervippa" har på låg höjd seglat fram över markerna vid Julita Gård och försett jorden med gödningsmedel.

En godbit kommer SMK Vingåker att bjuda på i samband med serie-motocrossen på Trollåsen den 1 maj. Dubble världsmästaren i lag, Olle Pettersson, Strängnäs, tävlar i ett inbjudningslopp för seniorer i 500 cc-klassen.

Tre svenska filmer som släppts ut under de senaste veckorna har ambitionen att skildra verklighet, vår aktuella situation i samhället – skolans värld, modsens och glesbygdens – som förändras så snabbt att vi står inför en ny situation utan att vi egentligen vet hur det gått till.

Kuriren för 25 år sedan

Ett ovanligt vägmöte hölls i lördags eftermiddag i Gersnäs hage i Katrineholm. Vädret och naturen ställde upp som de allra bästa argument för att den här platsen inte ska förstöras av ett stort vägbygge. Det var alltså opinionen mot nordvästra förbileden som gick vidare. Ett demonstrationståg gick från Stortorget och slutade i en fårhage.

Kuriren för 10 år sedan

Julita skolas elever har naturen runt knuten. Intill skolgården finns en inhägnad med får som skolbarn och personal tar hand om och i torsdags döptes tre små lammungar som förstås får massor av kärlek och kel under rasterna.

– Alla på skolan får ta hand om fåren och vi delar på arbetet, förklarar Petronella Bohm som går i klass 6 och är ordförande i skolans miljöråd.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat