Kuriren för 50 år sedan

Personligt

Vilka katrineholmare slår det här rekordet? Gjutare Karl Eriksson och hans fru Kerstin har bott i samma lägenhet i 50 år – Hemgården A. Det är jubileum i veckan. Makarna Eriksson kom till Katrineholm närmast från Hälleforsnäs. Kalle började på "Pumpen", och de flyttade in i den nybyggda Hemgården. Lägenheten de fick hade haft en hyresgäst före dem, som stannade i 14 dagar.

I dag, 50 år senare, sitter makarna fortfarande i samma lägenhet, en tvårummare.

– Jag trodde inte det skulle bli så länge på "Pumpen", säger Kalle. Men så blev det dåligt med arbete, och man stannade.

Förbud mot all reklam för långa cigaretter och en stark nedskärning av tobaksannonsernas storlek till 2-spaltiga annonser i dagspress och 1-spaltiga i veckopress är ett par av de åtgärder som Hälsofrämjandet kräver för att hejda tobakskonsumtionen. Hälsofrämjandet vill också att skolornas rökrutor skall bort och att rökning i allmänna lokaler förbjuds.

Fallet med de tio spruckna villorna vid Ringvägen i Malmköping, vilka nu kommer att bli föremål för en riksomfattande utredning med stora skadeståndsanspråk, kunde ha fått sin parallell i Flen. Det gäller Salsta gärde, vars huskroppar är uppförda i lättbetong. Tack vare att konstruktören, byggherren och byggnadsföretaget inte följde samma föreskrifter som i Malmköping räddades troligen Salsta gärde från en riktig "storsmäll".

Kuriren för 25 år sedan

På fredagen bröt jublet loss på Scania-Bussar i Katrineholm. Företaget ska ta in 25 personer varav 15 får fast anställning. Resterande 10 tjänster är tillfälliga. Den senaste tidens goda orderingång gör att företaget behöver mer personal.

"Tomtemaskinen" heter årets julkalender i TV och handlar om julstöket hemma hos Svens Nordqvists populära figurer Pettson och katten Findus.

Kuriren för 10 år sedan

I går var det FN:s internationella dag för avskaffande av mäns våld mot kvinnor.

– Vi vet med all säkerhet att det finns män i Flen som slår kvinnor, säger Malin Uddin, ordförande för kvinnojouren.

Men trots det har inte en enda man från Flen sökt hjälp för sitt beteende på mansjouren i Katrineholm sedan den öppnade.

Tvärstopp i byggsvängen – företag tvingas varsla.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat