Kuriren för 100 år sedan

Kuriren för 100 år sedan

Länsstyrelsen har tilldelat civilingenjören Roland O. Wengström i Katrineholm tillhörig automobil igenkänningsmärket D 184.

Fotbollsspelarnas vårsäsong begynte i går på allvar. Större och mindre matcher spelades landet runt, Katrineholms spelare ha emellertid ännu icke haft tillfälle att visa, vad de duga till anno 1918. Fotbollsarenan uppe på Idrottsplatsen är ännu icke färdig. Under tiden man väntar på fotbollsplanen skall K. A. I. K. spela på andra orter för att få rutin. Om söndag får man eventuellt en dust i Eskilstuna mot därvarande Kamraterna.

Ett sällskap zigenare ha vi f. n. fått oss på halsen. Högröstade och trasgranna sätta de en viss prägel på det annars så stilla gatulivet. Särskilt de kvinnliga synas njuta av att dagen i ända, omgivna av en hop lortiga avkomlingar, ränna gata upp och gata ned för att visa sina grälla färger. De manliga schackra med hästar och klockor. Pengar saknas säkert icke.

En mindre första distribution av sytråd torde komma att äga rum i slutet av april månad, enligt vad statskommissionernas pressbyrå meddelat på Katrineholms-Kurirens förfrågan.

Kuriren för 50 år sedan

28-årige Håkan Karlsson från Nässjö har av idrotts- och fritidsstyrelsen i Katrineholm utsetts bland 40 sökande till tjänsten som idrottsassistent i staden. Han är född i Nässjö och har de senaste fyra åren verkat som Smålandskonsulent för Riksidrottsförbundet.

Samtidigt tillsatte idrotts- och fritidsstyrelsen tjänsten som vaktmästare vid Backavallen efter Julle Wihlborg, som ska över gå till parkförvaltningen. Ny vaktmästare blir bland tolv sökande 25-årige Gunnar Eriksson, Katrineholm. Han tillträder tjänsten den 1 maj.

Det nya vattentornet som ska ligga i Laggarhultsdalen ska påbörjas i höst.

Skogsarbetaren Rune Eriksson, Sågartorp, Regna, som skadades under skogsarbete på måndagseftermiddagen, befinner sig efter omständigheterna väl, upplyser jourhavande läkare på Finspångs lasarett. Eriksson ådrog sig en skallskada, dock inte av allvarligare art, samt revbensskador när han fick ett nedfallande träd över sig. Han får dock räkna med några veckors vård på lasarett.

Den skadade var sysselsatt med skogsarbete på Brevens bruks marker i närheten av Holmsjö på gränsen mellan Östergötland och Närke när olyckan inträffade.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat