KSK fyller 75 år

Kuriren för 50 år sedan

Badmästare Olle Spjut, Vingåker, är en hejare på skidor! Det visade han inte minst vid söndagens träningstävling i Breven. Spjut vann milloppet drygt minuten före närmaste medtävlare.

Förre trädgårdsmästaren Herman Sjölin, Högsjö, avled på söndagen i en ålder av 90 år. Han var född i Stockholm men kom vid fyra års ålder till Högsjö. Efter några års anställning i filtfabriken började han som utearbetare åt bolaget och blev sedan trädgårdselev vid Högsjö gård. Han hade sedan anställning i olika trädgårdar vid en rad stora gårdar såsom Laxå gård, Ekolsund, Malstanäs, Tureholm och Sparreholm innan han återvände och blev trädgårdsmästare hos Schullström & Sjöströms Fabriks-AB i Högsjö år 1903.

Regnabördig författare kommer med ny TV-pjäs. Måndagen den 27 januari levererar Bo Sköld en ny TV-pjäs. Det är en svensk missionärsfamiljs historia under boxarupprorets tid i Kina som ligger bakom framställningen.

Den tjeckoslovakiske löparstjärnan Emil Zatopek angrips våldsamt i senaste numret av den ryska sporttidningen Sovjetskij Sport för sin opposition mot inmarschen i Tjeckoslovakien.

Kuriren för 25 år sedan

För kvinnorna kring Ly Buu De på Kerstinbodagatan är religionen en viktig samlingspunkt. De kommer alla från Vietnam och är buddhister. I brist på ett buddhisttempel går de hem till varandra och praktiserar sin religion.

– Ma kan inte förklara sin tro, säger de. Men vi vill bevara vår religion och föra den vidare till kommande släkten.

KSK fyller 75 år i dag och det ska förstås firas även om dagens KSK mest är känt för annat än hurrarop. Ur historien har vi hittat KSK:s kanske mest framträdande idrottsman, Roland Niva.

Kuriren för 10 år sedan

Efter lördagens snöfall passade länsstyrelsen i Sörmland på att dra i gång en rovdjursinventering i hela länet på söndagen. Spår efter lodjur konstaterades på några platser, bland annat utanför Bie och i trakten av Läppe. Spår som man tror härrör från varg upptäcktes också mellan Björkvik och Ålberga.

Vingåkers kommun har tvingats betala skadestånd till fackförbundet Kommunal. Orsaken är att kommunen brutit mot MBL- och samverkansavtalet när facket inte kallades till förhandling om tekniska förvaltningens budget.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat