Krafttag ska tas mot knarkproblemet

Kuriren för 50 år sedan

Frihetens timme slog i dag på förmiddagen för alla yngre och äldre skolbarn i Katrineholm. Nu väntar alltså ett härligt jullov. Den 9 januari börjar åter allvaret då undervisningen återupptas.

Skogsborgsskolan och Södra skolan höll sin julavslutning i Immanuelskyrkan. I samband med denna tilldelades småskollärarinnan Lilly Carlsson och folkskollärarinnan Anna-Britta Ferm Kunglig Maj:s förtjänstmedalj i guld för lång och trogen tjänst i rikets tjänst.

Länsskolnämnden och landstinget i Sörmland har enats om att ta krafttag mot knarkproblemet. Vid ett sammanträde på torsdagen föreslog länsskolinspektör Gottfrid Westman att samtalsgrupper av föräldrar, elever och lärare ska bildas framför allt på gymnasieorterna. Nämndens ordförande Edvin Stigberg underströk det allvarliga syftet med aktionen och antydde att landstinget troligen inte skulle vara obenäget att ställa medel till förfogande.

Svensk bokhandel kämpar på flera håll med stora svårigheter. För många bokhandlare innebär de flesta av årets månader ren förlust och man lyckas hållas sig vid "liv" endast med hjälp av julmånaderna, vilket innebär den verkliga högkonjunkturen.

Beskows sagor i färg i julens tv.

Kuriren för 25 år sedan

Kerstin Ekman har valts till årets svenska författare 1993 i TV 2:s program Läslustan. Det är tittarna och läsarna som har röstat fram årets populäraste författare. Kerstin Ekman vann omrösningen med bred marginal.

Före detta KTK-tjejen Susanne Andersson bjöd på en rejäl tennisskräll i går. Visserligen räckte det inte för SM-guld – men i finalen mot suveräna Sverigeettan Åsa Carlsson presterade Susanne strålande tennis.

– Det här är nog det bästa jag har åstadkommit på tennisplanen, strålar 20:e rankade Susanne trött men lycklig.

Kuriren för 10 år sedan

Dans kring granen, julsånger, fika och presenter. Det var ingredienserna när Lions och pingstförsamlingen i går höll julfest.

– Använd det och använd det väl, sa Brenda Griffin samtidigt som hon delade ut de värdefulla Cambridge-diplomen. Årets elever läste engelska C under årskurs 3 och genomförde tentamen onsdagen den 11 juni i år. I går återvände de till Duveholmsskolan för en god lunch tillsammans och för att ta emot sina diplom för framgångsrika studier.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat