Kombinerad jul- och taklagsfest på Katrineholms-Kuriren

Kuriren för 50 år sedan

På julafton kom tomten till alla snälla barn. Pappa, morfar, morbror eller vem det nu var som åtagit sig uppdraget att ställa upp som hustomte. Men ett 30-tal familjer i Katrineholm hyrde en tomte av scouterna för att de små verkligen skulle tro att det var den riktiga tomten som kom. Det var tredje gången som Katrineholms Scoutkår hjälpte till att dela ut julklappar.

Katrineholmarna har tydligen tagit det ovanligt lugnt i helgen. Inga dåliga magar har inkommit till Kullbergska sjukhuset i samband med helgen. Och inga olycksfall har inkommit, ett bevis för att man tagit det lugnt i jultrafiken.

En kombinerad jul- och taklagsfest firade Katrineholms-Kurirens personal på måndagskvällen i anslutning till arbetet med julaftonens tidning. Taklagsfesten föranleddes av den utbyggnad av tidningens lokaler som snart tas i bruk. Den tekniska avdelningen har utbyggts med 40 kvm och när det utrymmet tas i bruk får redaktionen ökat utrymme till sitt förfogande.

Sätteriets och redaktionens personal firade gemensam julfest i den nya delen av lokalerna, varvid chefredaktör Holger Wigertz informerade om utbyggnaden, samtidigt som han tackade för det goda arbete som de anställda utfört under året som gått. Allsång och annan underhållning stod på programmet, liksom förstås ett besök av jultomten. Bakom tomteansiktet tyckte man sig ana Erik "Östdal" Gustavssons bekanta stämma.

Kuriren för 25 år sedan

Med traditionell samling vid krubban inledde Katrineholms församling årets julfirande. Ett 60-tal besökare kom till kyrkan på Norr under julaftonsförmiddagen för sång, bön och pepparkaksfest.

På flyktingslussen på Jättuna-området i Flen var det traditionsrik svensk julafton för flyktingfamiljerna som vistas där. Röda korset, Lions och Invandrarverket ordnade dans kring granen, julklappsutdelning och flera tomtar.

Kuriren för 10 år sedan

Mellösa kan under nästa högkonjunktur få en egen gräddhylla med sjönära villor. Det är kommunens målsättning i och med köpet av Sundtorp. Marken har redan en detaljplan med plan för 50-talet småhus. ---

Ensam tjej i lumpen och en av tre tjejer på officersutbildningen. Kapten Helena Westling är van vid att tillhöra en minoritet. Men nästa år tar försvaret ett historiskt kliv framåt. Rekordmånga unga kvinnor är inplanerade för mönstring 2009.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat