Katrineholms flyglottakår startade kurs i luftförsvarsgruppcentraltjänst

Kuriren för 50 år sedan

Rekordtidig premiär på is var det i går kväll för KSK:s bandyallsvenskar. Backavallens rink låg nämligen spegelblank (heders ismakare!) och några dagar tidigare än beräknat kunde 13 spelare och slavdrivaren Östen Ronvall premiäråka.

Att årets fredspris på onsdagen tilldelades den franske juristprofessorn René Cassin, 81 år, tolkas av observatörer i Oslo som ett tecken på att stortingets nobelkommitté mot bakgrund av det som hänt i Tjeckoslovakien och Grekland vill understryka deklarationerna om de mänskliga rättigheterna.

I 24 timmar hade KK tillfälle att följa arbetet på Räddningsstationen i Katrineholm. Fick agera medhjälpare till jourmännen Ingvar Olsson och Hans Andersson. I tisdags morse började dagen. Vid samma tid i onsdags slutade den. Jouren är en serviceåtgärd, man kan få hjälp när som helst på dygnet. Under de fyra år som chefen Bengt Widén har drivit räddningsstationen har den inte varit stängd en enda minut.

Nu skall antalet polisdistrikt minskas i landet. Enligt Rikspolisstyrelsens förslag skall ett polisdistrikt i Sörmland försvinna, nämligen Strängnäs.

Katrineholms flyglottakår startade på torsdagskvällen en kurs i luftförsvarsgruppcentraltjänst. Ett 10-tal damer från kårerna i Katrineholm, Floda, Björkvik och Ö. Vingåker infann sig till kursen.

Kuriren för 25 år sedan

Vid Dufweholms herrgård auktionerades i lördags ut saker och ting som genom åren samlats på herrgårdens vindar och i förråd. Göran Åström, nye ägaren på Dufweholm, berättade om sin egen samlarmani, som lett till denna auktion.

Med en musikgudstjänst av engelskt snitt firade Katrineholms kyrkokör sitt 75-årsjubileum på söndagskvällen. Under en knapp timme visade Katrineholms kyrkokör att den lever upp till stadens musikaliska rykte. Katrineholms församling har en kyrkokör att vara stolt över.

Kuriren för 10 år sedan

Kvällen den 29 september rånades OKQ8 på Vasavägen i Katrineholm av en maskerad och knivbeväpnad gärningsman. Polisutredningen har inte lett fram till något genombrott och nu tar polisen till ett annorlunda grepp för att klara ut brottet. På onsdag kommer övervakningsfilmen från OKQ8-rånet att visas i tv-programmet Efterlyst på TV3.

KFV får gemensam hantering av VA- och renhållningsfrågor.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat