Karin Kolterud årets kulturstipendiat i Katrineholm

Kuriren för 50 år sedan

Till nyår slog KFUM och KFUK i Katrineholm ihop sina minsta ungdomsgrupper för ungdomar mellan 7 och 13 år. På fredagskvällen inbjöd man till en gemensam trivselkväll i lokalen på Eriksbergsvägen för både pojkar och flickor. Den nya verksamheten har man kallat Triangelklubben, och en rad olika aktiviteter skall i fortsättningen stå på programmet.

Valla Filadelfia jubilerar. 25 år med arbete och framgång.

En utökning av antalet utbildade hemsamariter måste, understryker SÖ, bedömas som mycket angeläget med tanke på det allt större vårdbehovet bland pensionärerna.

Majoriteten av 549 Malmöpoliser skulle föredra att deras yrke inte blev känt av gästerna på ett badortshotell om de skulle tillbringa en veckas semester där. Det visar en undersökning som utförts av en sociolog i Lund. Det framgår också att polismännen anser att det förr eller senare är nödvändigt att skjutvapen ingår i den ordinarie polisutrustningen. De anser också att de ofta har både allmänhet och massmedia emot sig.

Vingåkers Gymnastikförening återupptar övningarna på måndag efter helguppehållet. Numera disponerar föreningen tre lokaler, sporthallen, Sävstaskolans gymnastiksal och gamla brandstationens gymnastiksal.

Kuriren för 25 år sedan

Årets kulturstipendiat i Katrineholm heter Karin Kolterud, en 23-årig Katrineholmstjej som flyttat till Stockholm för att utbilda sig till modedesigner. Därmed har en designer för första gången fått de 25 000 kronor som delas ut varje år ur Märta Bergqvists minnesfond.

Musik ligger i topp när det gäller vad ungdomar är mest intresserade av. Och tro det eller ej – Beatles är fortfarande bäst! Hela 96 procent av 666 tillfrågade gymnasieelever säger att de gillar musik och av alla grupper får beatlarna högst medelbetyg.

Kuriren för 10 år sedan

Under 2008 kallades Västra Sörmlands räddningstjänst ut på 561 utryckningar. Det är 33 fler än året dessförinnan. 62 av dessa larm var trafikolyckor.

När en busschaufför i april förra året rånades av två gärningsmän utanför Flen tog arbetet med kontantfria bussar fart. Nu jobbar Länstrafiken med att utveckla alternativa betalningssätt. Innan 2009 är slut ska alla bussar i Sörmland vara kontantfria.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat