Foto:

Ingvar Nicolai

Dödsfall

Ingvar Nicolai, Valhallavägen, Vingåker, har avlidit efter en längre tids sjukdom. Fotboll var hans stora intresse.

Ingvar Nicolai var född 1930 och uppvuxen i Mjölby. Han började tidigt arbeta på Kungliga postverket, och förblev Posten trogen hela sitt yrkesliv.

I ungdomen jobbade han med att sortera post på nattåget mellan Göteborg och Stockholm. Så kom han i kontakt med Vingåker, där tåget gjorde ett av sina stopp.

I Vingåker mötte Ingvar Nicolai Lillemor Björnlund, och blev kvar på orten. Paret gifte sig i Västra Vingåkers kyrka 1953. De fick barnen Bertil 1954 och Kristina 1956. Familjen bodde på Erik Dahlbergsvägen, Snickargatan och Sävstaholmsvägen innan de 1970 köpte ett hus på Valhallavägen.

Ingvar Nicolai spelade som ung i Vingåkers IF:s A-lag. Han var också fotbollsdomare och dömde i division 3. Senare blev han tränare för VIF, och han tränade även Österåkers IS och Marsjö/Byle GoIF. I VIF var han med i styrelsen.

– Det var fotboll för hela slanten, och det har skapat många goda minnen och många goda kamrater, säger sonen Bertil som haft sin far som tränare när han spelade i A-laget.

På frågan hur han skulle beskriva sin pappa säger Bertil Nicolai:

– Jag och min syster har haft en väldigt god far. Vi har aldrig fått några pekpinnar eller skällning. Som tränare var han hård och rättvis mot alla grabbar, jag hade ingen särställning. Han hade en god vilja för oss.

Ingvar Nicolai gick i pension 1992 och han var aktiv som pensionär. Han var med i PRO och deltog i möten, resor och bingospel. Han var även med i Gamla VIF:are.

Paret Nicolai trivdes hemmavid. De var gifta i 54 år innan hustrun gick bort 2007.

Ända tills för två år sedan, då han blev sjuk, var Ingvar Nicolai frisk och aktiv. Vid sin bortgång var han 87 år.

Närmast anhöriga är sonen Bertil med fru Erika och dottern Kristina med make Jan-Gunnar, två barnbarn och fyra barnbarnsbarn.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Vingåkers idrottsföreningVingåkerDödsfallPostutdelningfotboll
Relaterat