Hästtjuven ännu ej anträffad

Kuriren för 100 år sedan

Under livsfarlig spänning försättes från och med den 1 februari kraftledningen från vattenfallsstyrelsens transformatorstation vid Strångsjö till Strångsjö kvarn.

Hästtjuven från Vingåker, som förra fredagen försvann med en husbondes häst och vagn m. m., vilket han sedan sålde till slakterifirman Gustafsson & Larsson i Valla, har ännu ej anträffats av polismyndigheterna.

Isupptagning för Katrineholms bryggeris räkning börjades i tisdags på Näsnaren. Isen är omkring 9 tum tjock och av ganska god beskaffenhet.

På Djulösjön kommer isupptagningen, som här sker för mjölkcentralens räkning, troligen att börja på måndag. I onsdags var isen på Djulösjön ungefär lika tjock som Näsnarens.

Säsongens första bandymatch i Katrineholm spelas på Näsnaren om söndag kl. 1 mellan K. A. I. K. och Katrineholms sportklubb (Viking).

ANNONS: Ett äldre och ordentligt fruntimmer erhåller plats att sköta hushållet för 2 personer nu genast. Ett barn kan få medtagas. Katr.-Kuriren anvisar.

ANNONS: Elev i klädningssömnad får genast anställning, Järnvägsgatan 2.

Kuriren för 50 år sedan

– Väntetiderna på Kullbergska är orimligt långa. Nu händer det att gamla människor från landet som kallats till sjukhuset på förmiddagen får vänta till långt fram på kvällen för att bli undersökta.

Per Engvall, ordförande i FCO, gick till skarpt angrepp mot organisationen på Kullbergska när arbetarkommunen hade möte på torsdagskvällen. Han vände sig till landstingsrådet Edvin Stigberg och inbjöd de ansvariga för sjukhuset till ett brett upplagt opinionsmöte i FCO:s och arbetarkommunens regi i februari eller mars.

Riksomfattande el-kampanj startar med el-expo i kedjehus i Vingåker.

Numera heter Vingåkers Kooperativa Kvinnogille i stället Vingåkers Konsumentgille. Kanske var det därför som man vid årsmötet på torsdagen kunde hälsa två herrar som medlemmar. Vingåkersgillet är förmodligen först i länet, kanske i hela landet, med att inom sina led ha två karlar.

Sjukhusdirektionen vid Kullbergska handlade snabbt och redan från i dag, införs besöksförbud på grund av influensaepidemin.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat