Han gick tre mil till fots för att köpa potatis

Kuriren för 100 år sedan

Arbetaren Oskar Konnman, anställd vid Grönkvists gjuteribyggnader, råkade vid 12-tiden i dag under arbete på en byggnadsställning, 6 meter över marken, slinta och falla till marken. I fallet fick han högra handen stukad, skrubbsår här och var samt inre skador. I sanslöst tillstånd fördes K. till sitt hem, där han erhöll vård av läkare.

Floda elektriska distributionsförening har bildats i syfte att få en elektrisk kraftledning dragen från Stav, där elektrisk kraft finnes, till Abbotsnäs. På den senare platsen anlägges en transformatorstation, varifrån olika linjer ska utgå: Öknaby-Fjällskäfte, Båresta-Berga-Himlinge, Ramsta, Flodafors, Abbotsnäs-Bie.

En 60-årig maskinarbetare i Katrineholm var på söndagen ute på en tremilapromenad för att skaffa potatis, han gick vid 7-tiden på morgonen ända till Paristrakten i Julita och var åter vid 9-tiden på kvällen. Potatis finns nog på sina håll, men det är svårt med transporterna hit, säger den duktiga fotgängaren.

Inbördeskriget i Finland. Vid Rautu på karelska näset ha regeringstrupperna sprängt ett tåg med cirka 400 rödgardister i luften. I går meddelas att striderna vid Ruovesi återupptagits. De röda lära ha gjort stora förluster.

Kuriren för 50 år sedan

Med ett vant grepp om saxen klippte DK-chefen Tore Larfors av det blå bandet framför entrédörrarna till Domus nya restaurang. Och därmed är det nya varuhuset slutgiltigt invigt. Kunderna kan ta Domus i besittning och får bl. a. tillgång till Sveriges första kooperativa drugstore, Servus.

Hitlers ställföreträdare Martin Bormann lever i Sydamerika – i lyx men också i ständig skräck för att bli kidnappad och utlämnad till rättvisan, uppger Simon Wiesenthal för Dagens Nyheter.

Vingåkersblocket ska behandlas som ett accepterat kommunblock till dess Kungl. Maj:t annorlunda bestämmer. Det ska inte sammanföras med Katrineholmsblocket till en planeringsregion. Ovanstående framhålls med skärpa i det yttrande som samarbetsnämnden i Vingåkersblocket avgivit över "Länsplanering 1967". I yttrandet är man mycket kritisk mot länsstyrelsens sätt att föra samman de två blocken.

På onsdagskvällen talades det lokalt försvar i Björkviksgården. Närvarande var representanter för olika organisationer inom Björkviks och Stigtomtas kommuner: kommunala förtroendemän, civilförsvarare, hemvärnsfolk, lottor, Röda kors-medlemmar och bilkårister.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat