Gösta Knutsson blir dragplåstret vid föräldraafton

Kuriren för 100 år sedan

Skomakaren Carl Petter Andersson i Bjälkebol, Stora Malm, har avlidit i en ålder av 91 år, 11 månader och 29 dagar, således fattades endast en dag i 92 år. Andersson har hela sitt liv varit bosatt i Stora Malm och gjort sig känd som en hedersman av den gamla stammen. Ända till för ett par år sedan hade han goda själs- och kroppskrafter i behåll, men sedan ha dessa gradvis försämrats.

Angående ryktet att vi eventuellt skulle få ett normalkaffe meddelas, att F. H. K. verkligen en länge tid haft frågan under utredning. Denna tycks ha mynnat ut i, att projektet avskrivits. Orsaken härtill uppgives vara den, att det visat sig svårt att erhålla lämpliga ingredienser i tillräcklig omfattning.

Judeförföljelserna i Galizien. Fruktansvärda exsesser i Lemberg. – Över 2,000 dödsoffer. Omedelbart efter polackernas intagande av staden vidtog en systematisk plundring av alla judeaffärer och följde en fruktansvärd judepogrom. Under loppet av två, tre dagar förvandlades Lembergs judekvarter till en rykande ruinhög.

Husförhör hålles om måndagen den 2 december kl. 10 fm. med Falls, Åkfors, Bondegårds och Bossbols rotar i Tegnebols skola, samt tisdagen den 3 december kl. 10 fm. med Hönebäcks, Ålsäters, Horsnäs och Svartbols rotar i Glindrans skola.

Kuriren för 50 år sedan

Gösta Knutsson blir största dragplåstret vid den föräldraafton som på onsdag kväll anordnas i Folkets Hus. Med en sådan gäst är också temat givet: Det kommer att handla om barnböcker.

Nu i dagarna tar Vingåkers kommun, åtskilligt försenad, i bruk sitt nya reningsverk vid vilket man lovar att rena Kolsnaren. Verket är emellertid inte utbyggt med "det tredje steget" varför det kan finnas anledning att fråga: blir reningen tillräcklig?

I morgon – första advent – inleds det nya kyrkoåret. Första advent är en stor kyrkhelg och den ger en föraning av nästa stora helg – julen – efterlängtad framförallt av de små.

Ria Wägner har just kommit ut med en betagande liten bok som hon kallar "Härligt med årstider". Och visst vill man utbrista "Härligt med Ria". För denna flowergirl existerar inga trista årstider. Hon njuter lika intensivt i novembermörkret som under våren, högsommaren eller vintern. Här har vi vardagsgrå åtskilligt att lära. Lev som Ria lever och lär...

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat