Första svenska filmen för säsongen nu på Katrineholms biografteater

Kuriren för 100 år sedan

Härom dagen avvek f. straffången Johan Wilhelm Pettersson-Lätt mest känd under namnet Täby skräck från Täby ålderdomshem efter att ha tillägnat sig en vinteröverrock och ett par stövlar. I tisdags anhölls han i Norrköping. Han är född 1870 i fängelset i Norrköping, där modern avtjänade straff för stöld. Fadern rymde under tiden och sonens uppfostran försummades totalt.

ANNONS: En frisk och stark flicka, ej under 18 år, med goda rekommendationer samt lust och fallenhet för mejerigöromål, får anställning vid Mjölkcentralen, Katrineholm

Från Newyork meddelas till Daily Mail: ute på Newyorks Bays vatten vid New Jersey hålla ett dussin mekaniker på att inmontera moderna motorer i det stora hydroaeroplan, varvid den svenske flygaren kapten Hugo Sundstedt efter vad han själv förklarar denna månad hoppas vinna Daily Mails pris på 10.000 pund sterling för första flygningen över Atlanten.

Den första svenska filmen för säsongen rullas f. n. på Katrineholms biografteater. Det är riktigt angenämt att få njuta av det sansade och trevliga spelet i "Thomas Graals bästa barn". Humor finns det gott om, men att det mesta därav ligger i texten är väl inte riktigt bra då det gäller film. Programmet, som inte förstördes av någon tråkig Keystonefars, visas till och med söndag.

Kuriren för 50 år sedan

Under fredagen reste den ryska bandytruppen, förlagd i Katrineholm, till Reijmyre glasbruk. De 24 gästerna hälsades välkomna av PR-chefen Olle Lundquist.

Calle Jonzon, känd Katrineholmskonstnär, tycker att han bör hänga med i reklamsvängarna, så under veckoslutet kan intresserade träffa Calle på ett av varuhusen i sta'n där han ritar och berättar om sitt jobb, d. v. s. ger en uppvisning i hur man förfar med grafik.

1.300 miljoner investeras under fem år. Volvo nyanställer 9.000 man.

I morgon, söndag, visas i KK-regi den vackra färgfilmen "De lyckliga öarna" (Kanarieöarna) i Katrineholm och Vingåker. Filmen har gjorts av fotograf Harald Ljungström, som i sin exklusiva film bjuder på en resa runt fyra av öarna och inte enbart turistorterna utan också fascinerande bildsekvenser från det säregna folklivet med dess praktfulla blomsterfester.

Kyrkskolan i Mellösa har haft en skidtävling för sina elever.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat