Få kvinnor i kommunala nämnder och styrelser

Kuriren för 50 år sedan

Kuriren för 50 år sedan

I oktober, om allt klaffar, har Valla en ny storindustri - Valla Benfria Broiler AB. Och BM:s gamla fabrik i Valla behöver inte längre stå outnyttjad. Fabrikör Alvar Rylén har tagit lokalerna i besittning och ombyggnaden är i full gång. Fabriken kommer när produktionen är i full gång att sysselsätta 100 - 125 personer.

Peter Edrenius, i KSK:s reservlag i fjol, och Gert Pettersson, Valla div lll, är klara för nya bandyallsvenskarna Värmbol.

Det finns få kvinnor i kommunala nämnder oh styrelser. I den mån de finns är de placerade i sammanhang med social eller kulturell anknytning. Inom kommunalnämnden representerar de 3,3 proc. Detta framgår av en sammanställning Fredrika Bremer-förbundet gjort.

Fem man inom de närmaste dagarna och omkring 15 ytterligare när det är dags för nybyggnation, beräknar Flensföretaget Atew AB att nyanställa.

ASG:s styrelse har beslutat att om möjligt börja bygga sin nya stora terminal i Katrineholm redan den 1 september. Terminalen ska uppföras på mark i kv Mejeriet som man hyr av Katrineholms lastbilscentral.

ANNONS: Åland, lördagar, söndagar 1-dagstur 25:-. Rimini, 14 dagar, helpension, från 695:-. Reso.

Kuriren för 25 år sedan

Kyparloppet, med deltagare från Krogtältets personal, var ett kul och uppskattat inslag under Katrineholmsveckan. Vann gjorde Anders Hoffstedt.

Serbisk reträtt öppnar väg för fredssamtal. Sarajevo inte längre belägrat.

Succé igen för Hultsfred. Di Leva imponerade och Iggy Pop visade var skåpet ska stå. Hultsfredsfestivalen visade att det går att samla ihop 23 000 rock- och öldiggare under tre dagar.

Kuriren för 10 år sedan

Riksväg 55 mellan Katrineholm och Valla kommer att byggas ut. Ett mitträcke och två sidoräcken kommer att sättas upp och det ska byggas en separat gång- och cykelväg.

Stäng Kullbergska sjukhuset och satsa på Nyköpings lasarett. Det tycker Nyköpings moderata kommunalråd Jan Carle.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat