Ett år efter Björndammenolyckan

Till minne

Ett år av sorg, ett år av saknad, men alla fina minnen finns kvar. För ett år sedan hände den hemska dödsolyckan vid Björndammen som alldeles för tidigt ryckte bort tre personer mitt i deras aktiva liv.

Joachim "Lalla" Pettersson och Ove Ohlsson var två av dem. Två arbetskamrater på Scania i Södertälje men även nära vänner privat. Lalla, den hängivne AIK-supportern, och Ove med Djurgården i sitt hjärta. Två grabbar med idrottsintresset gemensamt.

Lalla började sin idrottsbana i KAIK med handboll och fotboll på ungdomsnivå. Som senior var det Värmbol och KAIK som fick glädje av den giftige målgörarens fotbollskunskaper.

Ove tillhörde redan från ungdomsåren Floda. Över 20 år i Floda innan han slutade med ett par säsonger i Bie.

Två genuint idrottsintresserade killar som kom att bli kompisar, inte genom idrotten, utan genom sitt arbete på Scania. Lalla började på Scania direkt efter skolan medan Ove kom dit 1982 efter några år på Banninge lantbruk i Floda.

Två grabbar med glimten i ögat och snara till skämt med spetsfundiga kommentarer. Tråkandes varandra beroende på respektive favoritlags med- eller motgångar.

I Oves trädgård, på Öster i Katrineholm, står en tvåsits trämöbel. Här satt Ove och Lalla med varsin öl och skrattade och hade trevligt tillsammans.

I dag står den tom. Skratten har tystnat och bara minnen finns kvar.

Vi är många som saknar de två glada gamängerna.

I dag går våra tankar till deras anhöriga. Ett år av sorg, ett år av saknad efter två familjefäder som så abrupt rycktes bort mitt i livet.

Hans Halvarsson

Vän

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmPersonligt
Relaterat