Ertappades med 27 kilo fläsk på Nyköpingståget

Kuriren för 100 år sedan

Mjölby torrlagt. Länsstyrelsen har avslagit ansökningarna från hotellen och restaurangerna i Mjölby om utskänkningsrättigheter även beträffande vin och öl. Samhället blir därigenom fullständigt torrlagt från den 1 januari 1919.

En torgtjuv synes husera i Katrineholm. För omkring tre veckor sedan frånstals en fattig kvinna en portmonnä med inneliggande 60 kr., som hon hade med sig på torget dels för egen och dels för annan persons räkning. Tjuven har ännu ej ertappats. I lördags skedde en ny torgstöld, i det ett fruntimmer då bestals på en vaska innehållande något över 25 kr. samt en del ransoneringskort.

Vid 5-tiden i lördags afton beslagtogs från en resande å Nyköpingståget 27 kilo fläsk som han medförde i en väska. Den ertappade kastade ifrån sig både fläsket och väskan och begav sig skyndsamt ifrån platsen.

Vid halv 8-tiden samma dag beslagtogs från en resande 7 kilo smör.

Katrineholms kyrkliga ungdomsförenings adventsfest i Djulö skolhus invid Djulö kvarn på söndagens eftermiddag blev mycket trevlig.

Direktör G. R. Grönkvist, Katrineholm, fyller i morgon 55 år.

Kuriren för 50 år sedan

– Vi är nöjda med Vingåkersverken. Det var riktigt att placera fabriken i Vingåker.

Deklarerade chefen för Försvarets Fabriksverk, generaldirektör Gunnar Svärd, i samband med visningen av fabriken på fredagen. Hr Svärd andades också förnöjelse över att den besvärliga lokaliseringsdebatten nu är ett avslutat kapitel. Det har som bekant blåst friska vindar kring anläggningen vid Tisnaren.

Vid det här laget har fabriken varit i gång i jämnt två år – med en successiv utökning av verksamheten. Omkring 80 anställda har man nu. Generaldirektören passade också på att påminna om att anläggningen i Vingåker var följden av en strukturrationalisering. Vingåkersverken ersätter sex enheter, spridda över hela landet.

Avgiften för TV och radio höjs i april nästa år till 45 kr i kvartalet. För hushåll med enbart radio blir licensen 50 kr per år. För färg-TV blir det en tilläggsavgift på 25 kr per kvartal fr o m 1 april 1970.

Robban Broberg har hittat en ny vinkel i sitt författande – vedhuggarens!

På sin nya LP "Längta efter kärlek" har han två melodier som handlar om detta hedervärda hantverk, nämligen "Vedhuggarvals" och "Vedsnutt".

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat