Dumpning av priserna katastrofalt för de flesta åkarna

Kuriren för 50 år sedan

Kuriren för 50 år sedan

Den pensionerade grekiske generalen Giorkios Perides, som stödde kung Konstantin vid dennes misslyckade kuppförsök i december förra året, greps på onsdagsmorgonen i Aten. Perides var chef för tredje armékåren i Saloniki när kungen försökte störta militärregeringen.

Nio män och en kvinna dömdes på fredagen till döden av en militärdomstol i Saigon. Alla dömda tillhör eller påstods tillhöra demokratiska alliansen för fred. Regeringen betraktar alliansen som ett instrument för FNL och den nordvietnamesiska regeringen.

Åtal väcktes på fredagen i häradsrätten i Katrineholm mot den man som söndagen som 7 juli greps i Flen som misstänkt för att med en slips ha försökt strypa en 16-årig flicka. Mannen förnekar gärningen.

Den dag som i dag är står 30 procent av lastbilsparken här i länet outnyttjad. Numera, d.v.s. från 1964, kan vem som helst börja köra under 4,5 ton, allt i den goda konkurrensens anda. Detta har gett upphov till våldsamma dumpiningar av priserna, katastrofalt minskad verksamhet för de flesta åkarna.

Hembygdsvårdaren Alvar Rosén har inrett ett gårdsmuseum vid sommarstället i Östra Vingåker med snidade träfigurer bevarade från slöjdskolan i Claestorp. Slöjdskolan startades 1840 av grevinnan Mina Lewenhaupt. Snidade träfigurer således i "Claestorpsboden" i Stockholm som finns kvar än i dag.

Kuriren för 25 år sedan

Den man som greps i Vingåker och häktades i förra veckan misstänkt för omskärelse av småbarn har släppts fri av Svea hovrätt. Vid gripandet tog polisen också hand om mannens väska som innehöll fullständig utrustning för ingreppen.

I helgen umgicks närmare 600 squaredansare i Katrineholm, där det var stor dansfestival. Tre klubbar finns i Katrineholm för squaredans. Det är TBV Square Dancers, Cathrineholms Square Dancers och Cross Trail Squaredancers.

Kuriren för 10 år sedan

Vittnen till sparbanksrånet i Vingåker sålde bilder till kvällstidningarna men inga amatörfotografer har hört av sig till polisen. Det upprör Svante Melin i spaningsledningen.

Frida Malmquist, 15, intog orgeln då V Vingåkers kyrka blev Sommarkyrka.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat