Duktig, nykter och anständig kusk erhåller genast plats

Kuriren för 100 år sedan

Det blir mycket teater i Katrineholm under julhelgen. På Katrineholms teater skall Allan Ryding gastera. Han spelar annandagen Dramatiska teaterns stora succépjäs Borga gård som billighetsmatiné kl. 1,30 em, och kl. 9 em. den utomordentligt roliga farsen På hal is.

På Stora teatern uppför Skådebanans icke mindre välkända sällskap samma dag som matiné Baldevins bröllop och på kvällen Morgongryning samt tredjedag jul på kvällen Påsk.

ANNONS: En duktig, nykter och anständig kusk erhåller genast plats. Svar till Vintercirkus, Katrineholm

Nöjesförbudet i Flen och Malmköping har upphävts. Dock får tills vidare inga danstillställningar hållas.

Första allm. svenska biodlaremötet hålles på Viktoriasalen i Stockholm den 27 och 28 dennes.

Statsbaneföreningen "Gör gott" har till jul i år utdelat 16,455 kr. till behövande änkor efter personal vid S. J. mot 13,750 kr. i fjol.

Vid julottan i St. Malms kyrka juldagen kl. 7 f. m. kommer kyrkokören att sjunga en körsång.

Kuriren för 50 år sedan

Överflöd på kopparslantar. För några veckor sedan låg ett större kaos på lut i julhandeln. Det fanns inga kopparslantar i Katrineholm Både affärer och banker var hårt ansträngda. Domuschefen Sven Andersson befarade att man skulle tvingas stänga de automatiska myntåtergivarna i brist på småslantar. Nu finns inte den risken längre.

– Dagen efter KK-artikeln formligen vällde kopparpengarna in, omtalar expeditionsföreståndare Olle Örsbrink på Oppundabanken.

Ingenstans i Europa, vare sig i norr eller på kontinenten, torde man i år få njuta av någon traditionell vit jul – det blir i stället av alla väderleksrapporter att döma en helg i de varma luftströmmarnas tecken.

Svensken är fortfarande världens främste kaffedrickare. Med 11 kilo kaffe per person och år distanserar vi alla andra nationer.

Denna exceptionella törst utsträcker sig också till spriten där vi intar andraplatsen efter Jugoslavien med en årskonsumtion av 5 liter per år.

Julstämning köper man inte, den skapar man! Så heter det i antilyxjulkretsar. Men statens butik på Djulögatan i Katrineholm där man säljer julstämning på flaska har ökat sin omsättning rekordartat.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat