Drunkningsolycka i sjön Svängbågen

Kuriren för 100 år sedan

I sjön Svängbågen vid Simonstorp drunknade natten till i går arbetaren Hugo Åström. Han var på väg hem till sitt hem i mörkret och observerade icke en vak, i vilken han gick ned sig. Åström var omkring 25 år gammal och ogift.

ANNONS: Konditori Palladium. Måndagen den 31 Dec. kl. 8-1. Offentlig Nyårsbal. Musik av Eric Kjällströms Trio. (Fiol, Piano och Batteri)

Inträde: Herre 1:50, Dam 1:- kr.

En våldsam dikeskörning med bil inträffade annandag jul på landsvägen mellan Vingåkers samhälle och Kjesäter. Chauffören Zetterström, anställd vid Möllers åkeri och bilstation i Vingåker, kom i våldsam fart med en större täckt bil.

Bilen blev svårt ramponerad. Zetterström, som vid tillfället var ensam i bilen, klarade sig undan utan nämnvärda skador.

En flaskpost, som anses bringa klarhet beträffande Lathamaskinens undergång med Amundsen ombord, hittades på Finnmarkskusten annandag jul. Det påstås, att meddelandet är skrivet av Amundsen. Om så är förhållandet ska man nu undersöka i Oslo.

Kuriren för 50 år sedan

I serieledning och enda laget med nolla i förlustkolumnen. Det ser ljust ut för Vingåkers bandygäng. I går kväll tog man två poäng av Finspång.

En person som tror fullt och fast på Julitas framtid är Gustaf Wetterrot i Äsköping. I 45 år har han deltagit i det framåtskridande som skett i kommunen. Det har skett i egenskap av ledamot eller suppleant i snart sagt alla nämnder och styrelser som finns i en kommun. Vid nyår lämnar han det aktiva arbetet inom kommunens ledning.

Kameran hjälper er att minnas barnens uppväxt.

En kvinnlig kapten i Frälsningsarmén i England har frivilligt låtit degradera sig för att kunna gifta sig med en menig musiker i Frälsningsarméns musikkår.

Baggen Jonas hos trädgårdsmästare Klaas van der Geest i Byle är stolt. Anledning: en av hans hustrur (tackor) nedkom på självaste juldagen med "tvillingar". Till stor glädje inte bara för baggen Jonas utan också för trädgårdsmästarsonen Klaas Eric, som på fredagen fyllde åtta år och alltså fick en fin födelsedagspresent i förskott.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat