– Det känns som att många i Katrineholm är så negativa

Kuriren för 50 år sedan

Teckningslärare Lennart Linjers spargris med insamlade pengar till Biafra slogs inte sönder i söndagens önskeprogram i TV. Men KK kan avslöja att den driftige katrineholmaren fått ihop 8.051:74 kronor, som alltså ligger kvar i den fortfarande hela spargrisen.

Spargrisen har tidigare slagits sönder i ett TV-program, då innehöll den 10 000 enkronor som gick till döva och blinda barn. Den gången hade Linjer tillsamman med skolbarn gjort en liten bok, En knut på järnvägen, med teckningar från Katrineholm. Boken såldes och en krona per exemplar gick till insamlingen.

Indianvännen och konstnären, 67-årige Sven Wenström i Flen, har blivit postverkets störste privatkund. 48 kg. i månaden skickar han nämligen till sina vänner indianerna, som enligt hr Wenström lever i otrolig missär i Amerika. Försändelserna utgörs i huvudsak av kläder och skor.

Vid en mottagning på läkarstationen i Vingåker i lördags hälsades Vingåkers nye provinsialläkare Fredhy Hellgren välkommen.

Dans för mogen ungdom är en ny giv som inleds i Katrineholms Folkets hus på fredag. För dansmusiken svarar Per Gunnars. I regel varannan fredag under hösten och vintern räknar man med att hålla tillställningen. Minimiåldern för mogen ungdom är 25 år.

Kurt Persson, Katrineholm, blev i helgen svensk mästare i navigering för radiostyrda modellbåtar när tävlingen avgjordes i Gustavsviksbadet i Örebro. Han blev tävlingens mest framgångsrike förare med tre svenska rekord.

Kuriren för 25 år sedan

Ett tiotal personer kommer att sägas upp på Posten i Katrineholm när sorteringen av svarspost flyttas till annan ort.

Nu är världens bästa kanottjejer sams igen. Sommarens uppmärksammade bråk mellan landslagstjejerna Susanne Gunnarsson, Agneta Andersson och Anna Olsson är över.

Kuriren för 10 år sedan

Avance imponerade i bowlingens elitseriepremiär. Kulladal besegrades och Rodney Wängåker nådde 1 021 poäng.

– Det känns som att många i Katrineholm är så negativa. Men vill man så är Katrineholm bra, säger en av de anonyma rondellkonstnärerna som natten till fredagen hade hjärtligt roligt då de smyckade rondellen intill Vika deponi.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat