Den utlovade isbanan på Sveaplan växer fram

Kuriren för 50 år sedan

Vasaloppet blir mer och mer poppis. I år ryktas det om 10.000 deltagare! Är man hurtbulle och inte åker de 8,6 milen från Berga by (Sälen) till Mora, ja, då är man ingen riktig hurtbulle... I Katrineholm med omnejd liksom på andra platser blir intresset allt större. KSK, sta'ns enda skidklubb, räknar man med rekorddeltagande eller 25 åkare. Två som tänker försvara Katrineholms färger är S.-O. "Nölle" Jacobsson, rutinerad Vasaloppsåkare, och debutanten Björn Wangson.

Röda korsets luftbro med livsmedel till Biafra har måst avbrytas på order av regeringen i Ekvatorialguinea, tillkännagav internationella Röda korskommittén i Genève på onsdagsmorgonen.

Alla ungdomar och massvis med mammor i området "Katrineholm öst", kvarteren vid Sibeliusgatan – Jungfrugatan – norr Åsgatan – Ramsjögatan, börjar äntligen se en värdefull fritidsplats växa fram: den utlovade isbanan på Sveaplan, helt nära korpens rinkbandybana.

Vid middagstid på tisdagen stod fiskare Johan Larssons gamla Fordson traktor av årgång -35 i sitt skjul på Virensholm mitt ute i sjön Viren. Men bara ett par timmar senare var den gamla "järnhjulingen" parkerad i lantbrukare Åke Lindmans garage på "landbacken" vid Sjögölet i Baggetorp. Traktorn ska snyggas upp, för väder och vind har genom åren tärt hårt på den forna polityren. Så småningom blir den kanske ett utställningsföremål.

Kuriren för 25 år sedan

På fredagen invigde socialnämndens ordförande Torgerd Jansson Sköldinges nya ålderdomshem och allaktivitetshus.

Countryn lever kvar i många Björkviksbors hjärtan. Det råder det inget tvivel om efter trettondagsaftonen "countryafton" i Björkvik. Artisterna förgyllde tillvaron och hela arrangemanget blev åter en succé.

Kuriren för 10 år sedan

Om tre veckor är de nio lägenheterna som byggts i de tidigare kontorslokalerna i Centrumhuset inflyttningsklara. Ljusa, fräscha – och Vingåkers dyraste.

Hembygdsföreningen och församlingen i Österåker bjöd in alla barn, stora som små, till julfest på trettondagen.

Katrineholm får guldstjärna för turismstrategi. Föreningen Turism i Sverige, FörTur, har gjort en undersökning som visar att nio av tio kommuner tror att turism kommer att få ökad betydelse för arbetsmarknaden.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat