Dansk murare är ansvarig för Katrineholms skidparadis

Kuriren för 50 år sedan

I en liten stuga belägen i de norra Flodaskogarna vid Flensjön, har en tragedi utspelats. I stugan bodde två äldre bröder, utan telefon eller annan förbindelse med omvärlden. På onsdagen hittades den äldre brodern, Ruben Hellström, död i stugan. Hans bror, Bertil Hellström, 66, låg svårt sjuk, oförmögen att skaffa hjälp. Brödernas stuga, Sörstugan, ligger en halvmil in i skogen nordväst om Hälleforsnäs. Den yngre brodern arbetar i vanliga fall i Eskilstuna. Tar på sig skidor den långa vägen genom skogen fram till Harsjön på morgonen för att ta tåget till stationen.

Det var grannen Nils Andersson i Lilla Sörtorp, som ligger ändå längre in i skogen, som uppmärksammade brödernas belägenhet. Han såg ingen rök i skorstenen när han gick förbi på onsdagen. Och inga spår i snön.

Annonspelare med projektor nyhet på Försäkringskassan.

Danska folketinget fattade på torsdagen principbeslut om att en ny storflygplats i Öresundsregionen skall förläggas till den danska ön Saltholm.

Bygdegården i Baggetorp är i så uselt skick att det tar en halv dag att elda den varm. Och Baggetorps socialdemokratiska kvinnoklubb har definitivt tröttnat på lokalen. Vid årsmötet på onsdagen beslöt man att klubbmötena under den kall årstiden skall förläggas till medlemmarnas hem.

Kuriren för 25 år sedan

En dansk murare är ansvarig för Katrineholms skidparadis Ramsjöhult. Janus Rahbek, 76, sprider gemyt bland unga och gamla. Nu i sportlovsveckan räknar han med mycket folk vid Ramsjöhult och ska se till att det finns eld i öppna spisen och glöd att grilla korv på.

Det var ett fasligt fnitter och hivande med filtar och plädar när 15 damer från Studiefrämjandets trivselgrupper i Vingåker gav sig ut på slädparty i Toltorp i lördags. Erik "Löpsjötorparn" Andersson hade ordnat med hästar och slädar från föreningen Nordsvenska hästen, och med pinglande bjällror gav sig fem hästar och slädar iväg i skogarna runt Toltorp.

Kuriren för 10 år sedan

Det senaste året har sju flyktingbarn skilts från sina föräldrar på Skavsta flygplats. Föräldrarna har placerats i cell, misstänkta för att ha rest med falska pass. Barnen har placerats i jourhem, bland okända människor som inte kan deras språk. Fyra av barnen har varit yngre än två år.

Kommunen måste ta bort kullerstenen på Bondegatan i Vingåker.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat