Bilåkande på Hjälmaren varnas för farlig is

Kuriren för 50 år sedan

KAIK:s duktige fotbollsspelare Rolf Andersson har skrivit på övergångspapperen för Vingåkers IF. En fin förstärkning för VIF, men frågan är om man får använda sig av Rolf den här säsongen. KAIK har varslat om ettårskarens. Rolf Andersson har en längre tid haft sitt arbete i Vingåker och nu har han även flyttat till skräddarsamhället, varför en övergång till VIF förhöll sig helt naturligt. Vingåker hoppas förstås att få använda Rolf redan i seriepremiären.

Tycker ni att det är sött med tvillingar – två mycket lika syskon som oftast är likadant klädda? Det kan dock vara besvärligt att vara tvilling, speciellt om man råkar vara enäggstvilling. Det vet fru Helena Håkansson i Katrineholm. Hon har sin tvillingsyster Marie bosatt i Kumla. De båda systrarna är mycket beroende av varandra. Numera kan de träffas en gång i veckan. Men då Helena bodde i Göteborg blev telefonräkningarna höga. När Marie utan Helenas vetskap åkt till BB för att föda sin son, blev Helena sjuk och måste uppsöka sjukhus. Båda flickorna har råkat ut för bilolyckor. Båda gångerna har den av systrarna som inte varit utsatt för olyckan känt sig orolig innan hon fått besked om att något hänt.

Det finns all anledning att varna alla bilåkande fiskare på Hjälmaren. Isen är farlig. Speciellt då på Storhjälmaren. Uppgifter har inkommit om flera sänkråkar som är svåra att upptäcka.

Kuriren för 25 år sedan

Ytterligare nedskärningar väntar Stiftelsen Vallmotorp. Enligt vad KK erfar hotas både Näshulta lägergård och den bara fyra år gamla Granhedsgården av nedläggning. Vallmotorps VD Göran Dahlström vill varken bekräfta eller dementera uppgiften.

Vården av demenssjuka i Katrineholm ska förbättras genom samverkan. Under två år ska primärvården, äldreomsorgen, kliniken för geriatrisk rehabilitering och apoteket samarbeta för att aktivt fånga upp de demenssjuka på ett tidigt stadium och på så sätt förbättra vården.

Kuriren för 10 år sedan

KVK tog fjärde raka segern när tjejerna från Falköping gästade Duveholmshallen på söndagen. Utan att behöva storspela vann hemmalaget i utklassningsstil och Beatrice Nordling skördade stora framgångar.

Vingåker fortsätter också att vinna och på söndagen var det Tierp som i sin egen hemmahall fick känna av VVK:s styrka.

Det blev rena rusningen när Västra Vingåkers hembygdsförening i lördags hade vernissage på sin utställning "Vingåkersprofiler". Omkring 160 personer infann sig.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat