Bengt Carlsson. Foto: Privat

Bengt Carlsson

Dödsfall

Bengt Carlsson, Vingåker, har avlidit efter en tids sjukdom. Han var i många år vd för Vingåkershem, och senast anställd på Sörmland vatten.

Bengt Carlsson var född och uppvuxen i Grängesberg i Dalarna. Medan han bodde där väcktes hans musikintresse, som följde honom genom livet. Saxofon var hans huvudinstrument, och han började spela i storbandskonstellationer.

Till Vingåker kom han på 60-talet. Han var utbildad till byggnadsingenjör och jobbade inom det gebitet. Så småningom blev Bengt Carlsson vd för Vingåkershem. Efter omorganisation i kommunen arbetade han på tekniska förvaltningen. Sin sista anställning före pensioneringen hade han på Sörmland vatten.

Musiken var Bengt Carlssons främsta intresse. Han spelade i flera orkestrar, Katrineholms musikkår, Flens blåsorkester, Genneorkestern och Sörmlands Latin Band.

Han hade också ett stort trädgårdsintresse och särskilt för rosor. Han var med i Vingåkers trädgårdsvänner. Huset på Fjärdingsmannavägen ritade han delvis och var med och byggde. Han tyckte om att vara hemma och ordna med hus och trädgård. Hunden Ceasar var hans följeslagare.

Bengt Carlsson hade just fyllt 75 år när han gick bort. Han fick somna in i sitt hem omgiven av sina närmaste, döttrarna Karin och Malin och livskamraten Karina Veinhede.

– Bengt hade ett stort hjärta som rymde mycket omsorg och kärlek om sina nära, en man att lita på i med- och motgång, säger Karina Veinhede.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerDödsfallMusikTrädgård
Relaterat