Agne Swenzén Foto:

Agne Swenzén

Dödsfall

Agne Swenzén, Katrineholm, har efter en tids sjukdom avlidit 67 år gammal. Han hade ett stort naturintresse och var bland annat en engagerad ornitolog.

Agne Swenzén var född 1950. Han kom från den lilla byn Järeda utanför samhället Järnforsen i Småland. Där var han född och uppvuxen.

Han utbildade sig till ingenjör på KTS, Katrineholms tekniska skola, och träffade under den tiden sin blivande fru Barbro. De gifte sig 1976.

Paret flyttade till Skokloster, och Agne Swenzén jobbade i Kista i Stockholm. Hans område var data och telefoni. Efter ett par år flyttade makarna tillbaka till Katrineholm och Agne Swenzén började arbeta i Norrköping. På senare år jobbade han på IAF, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, där han var en av de först anställda då den nya myndigheten etablerades i Katrineholm.

Agne Swenzén hade ett stort naturintresse. På föräldragården i Småland röjde han i skogen, han fjällvandrade i Norge, besökte en glaciär, och gick även andra vandringsleder. Han var etappledare för Sörmlandsleden.

Intresset för fåglar fanns med i allt. Agne Swenzén var med i Katrineholm-Vingåkers ornitologer. I ett femtontal år skötte han fågelmatningen vid Näsnaren, och matade också fåglar hemma i sin trädgård på Skånegatan. I många år ringmärkte han fåglar vid Hartsö-Enskär i den sörmländska skärgården.

Aktier var ett annat intresse. Agne Swenzén var med i Aktiespararnas förening. Han tyckte också om att läsa.

Närmast anhöriga är hustrun Barbro och hennes barn Carina och Tomas, samt en bror och en syster och syskonbarn.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

IAFKatrineholmDödsfallFågelskådningnatur
Relaterat