92 brandkårsutryckningar 1967

Kuriren för 50 år sedan

Nalenadjutanten, numera komminister Gösta Engwall, Stockholm, besöker Katrineholm i helgen. För ett 25-tal år sedan gjorde sig den dåvarande adjutanten i Frälsningsarmén välkänd över hela Sverige genom radio och TV. Med ungefär ett hundratal sångare och musikanter från Frälsningsarmén tågade Engwall in i det dansande havet av ungdomar på Nalen och började förkunna Guds ord.

Att åka kana i snön – det är vinternöjet nummer 1 för de minsta medborgarna i Katrineholm och annorstädes. KK:s lekredaktion gav sig ut på spaning efter tefat i Katrineholm, och träffade bl. a. på ett par djärva och skickliga 6-åringar utanför Solkullens förskola på norr.

Brandkåren i Katrineholm hade ett lugnt år 1967 om man jämför med året innan. Antalet utryckningar minskade från 139 till 92. Alltså en minskning med inte mindre än 47 utryckningar. Anledningen till den glädjande nedgången i brandfrekvensen är vanskligt att ha någon uppfattning om, säger v. brandchefen Thorsten Nilsson i årsrapporten. Det förebyggande brandförsvaret, brandsyn och besiktning, har intensifierats. Optimistiskt kan man nog finna nedgången däri, menar han. Den allvarligaste branden under året inträffade redan den 9 januari, då fastigheten Sveavägen 21 eldhärjades. Branden började på vinden och anställde sådana skador, att fyra familjer tillfälligt blev hemlösa.

Kuriren för 25 år sedan

Arbetslösa kan få gå från sina hus om regeringen gör verklighet av måndagens budgetförslag att sänka ersättningen från a-kassan från 90 procent till 80. Upprörda arbetslösa elever vid El-telelinjen vid AMU i Katrineholm nöjer sig inte längre med tomma ord, de vill att regeringen avgår.

— Det är på gränsen att vår familj klarar månadskostnaderna för huset i dag. Sänker regeringen a-kassan får vi gå ifrån huset, säger Morgan Waermö, som är arbetslös och går på AMU.

13-åriga Sanna Tegnér har funnit lösningen på sin stora längtan efter en egen häst, hon hyr en.

Kuriren för 10 år sedan

Från 55 kronor till 75 kronor i ett svep. Det var nära att matgästerna vid Sävsta servicehus i Vingåker höll på att sätta maten i vrångstrupen när kommunen med ytterst kort varsel informerade om att priset på en lunch skulle höjas med 37 procent.

S-beslutet i kommunfullmäktige i Katrineholm att till hösten lägga ned Flodafors skola överklagas nu till länsrätten i Södermanland.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat