44 vårdplatser i nytt ålderdomshem

Kuriren för 50 år sedan

Sträng höjer spritpriserna. Moms från jan. -69. Mervärdesskatt från årsskiftet 68/69, höjd spritskatt med 10 procent från februari och höjda folkpensioner är några av nyheterna som finansminister Gunnar Sträng i dag bjuder det svenska folket när han presenterar nådiga luntan, en affär på drygt 38,5 miljarder kronor.

Katrineholms skolstyrelse fattade i går ett viktigt beslut, då den antog den utvidgade organisationsplanen för kurser vid yrkesskolan. Rektor Brihall redogjorde för planen, som ökar antalet platser vid yrkesskolan från 160 till 320 från i höst.

Ungefär så här ska det se ut i hörnet Skånegatan–Björkövägen i Valla om två år. Mot slutet av 1969 räknar man nämligen med att Sköldinge kommuns nya ålderdomshem ska stå klart, och det får den form av kringbyggda gårdar som ses på modellen i mitten på bilden. 44 vårdplatser kommer hemmet att rymma, och dessutom ovanligt väl tilltagna gemensamma utrymmen. Platserna beräknas täcka behovet för hela kommunen.

I samband med överläggning till högertrafik på Island den 25 april i år har ett stort behov av bussar uppstått. Av nyanskaffningen har 90 procent placerats hos AB Volvo buss i Göteborg. Har Scania Bussar AB i Katrineholm fått någon del i återstående tio procent av denna nyanskaffning, disponent Rolf Sundeman?

— Nej! Orderingången är för närvarande sämre än vad man trodde att den skulle bli, omtalar disponent Sundeman.

Kuriren för 25 år sedan

I dag öppnar Katrineholms-Kuriren de nya lokalerna med ingång från Köpmangatan. Hit har vi flyttat under veckoslutet och det har rått en febril verksamhet för att få allt på plats och få i gång tekniken. Att vi kommit i gång bevisar den tidning du håller i handen.

Skeppsvrak funnet i vik i Hjälmaren. På botten av Notholmsviken i Hjälmaren vilar ett vrak, 15-20 meter långt. Ingen på trakten hade hört talas om det förlista fartyget förrän Sune Andersson vid Notholmen i Stora Sundby "sprang på" det härom dagen.

Kuriren för 10 år sedan

228 personer i Vidåkershallen fick i går kväll se hemmalaget Vingåkers VK ta revansch på Sollentuna, då elitserien startade om efter jul- och nyårsuppehållet. Sollentuna vann ju med 3-0 i Grand Prix-slutspelet i Duveholmshallen under trettonhelgen. I går blev siffrorna de omvända. 3-0 i set till VVK. Matchens lirare var VVK:s Paul George.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat