Insändare Nu när värmen har kommit igång på allvar har också båtlivet börjat på Djulösjön. Så också de som kör vattenskotrar.

De som bor vid Djulösjön, har sommarstugor och andra, som kanotister och normalt båtfolk ser dessa vattenskotrar som en pest i sjön. De framför skotrarna med våldsam fart och med hög ljudnivå. Vad finns det för miljötänk där?

Nyligen kom två skotrar i väldig fart över sjön, en var röd och den andra ljusare. De körde väldigt nära kanotister som var ute på ett träningspass, med onödigt vågskvalp som följd för kanotisterna. Dessutom körde de rakt mot sjöfåglar i sjön. Det finns många skäggdoppingar, som just nu i dagarna fått ungar, som är väldigt små, och som inte har någon chans att klara sig då skotrarna far fram i svindlande fart. Flera sjöfåglar skrämdes ordentligt och hade stora problem att hinna undan skotrarna, det var skrämmande att se.

Undrar hur skoterförarna tänker där, om de tänker överhuvudtaget?

Samtliga boende, sommarstugeägare, konotister och annat båtfolk är oerhört besvikna på dessa skotrar och förare som använder Djulösjön som en lekstuga och inte visar någon som helst hänsyn. Skärpning!