Vi hoppas guldet blir till sand!

Insändarskribenten är kritisk till "Klädd till fest -projektet" i Katrineholm.

Insändarskribenten är kritisk till "Klädd till fest -projektet" i Katrineholm.

Foto: Carina Bergius

Insändare2019-12-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på repliken "Byggnaden ramar in torget i Katrineholm" publicerad 21/10.

I en insändare i slutet av oktober menar plan-och byggchefen på samhällsbyggnadsförvaltningen att den tilltänkta skrytbyggnaden ”Klädd till fest” ramar in torget i Katrineholm. Det kan man verkligen  kalla en förskönande omskrivning.

”Stänger in” är en bättre beteckning. I svaret skriver chefen att ”katrineholmarnas starkaste synpunkt var att torget ska innehålla vatten och grönska och fungera som en samlingsplats med uteserveringar i söderläge”. 

Vatten och grönska i all ära. Men uteserveringar! Det verkar inte spela någon roll hur många gånger jag berättar att det finns hur många serveringar som helst inom några hundra meters radie från torget.

Inte nog med detta. De som vill åka ytterligare några hundratal meter kan hitta ett tiotal restauranger till, på Söder, i Nävertorp, på Lövåsen.

Stadens fäder tror att vi bor i en storstad med obegränsat utrymme för restauranger. Inget kunde vara mera feI. I min insändare ifrågasatte jag projektet också mot bakgrund av att det skulle innebära konflikter med busstrafiken.

 Nu skriver kommunens representant att man ska ”utreda möjligheterna till ett nytt resecentrum och dess koppling till Stortorget”. ”Frågan om busshållplatser och transporter till och från området kommer därmed att utredas i det arbetet.”

Alltid något. För det arbetet kommer att visa på hur galet hela ”Klädd-till-fest-projektet” är. Och med understöd av en stundande lågkonjunktur kan vi möjligen hoppas att guldglansen blir till sand.