Ungdomars ordval är skrämmande

Insändarskribenten tycker att ungdomars ordförråd har förändrats drastiskt åt det negativa.

Insändarskribenten tycker att ungdomars ordförråd har förändrats drastiskt åt det negativa.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Insändare2019-10-16 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det faktum att ungdomar använder sig av vissa ord skrämmer mig. Det är ett tydligt att ungdomars ordförråd har förändrats drastiskt åt det negativa. Det finns naturligtvis ett antal olika teorier som agerar orsaker bakom detta. Det går naturligtvis att resonera på olika sätt i sammanhanget. Men som jag ser det så tror jag att det beror på att dagens ungdomar blir så otroligt inspirerade av allting som är aktuellt runt omkring. Ett tydligt exempel på denna teori är till exempel sociala medier eller den typ av musik som anses vara populär bland olika ungdomar. Enligt mig, som ungdom själv, är det tydligt att många ungdomar runt omkring i sociala sammanhang tar beteenden från olika personer som man ser runt omkring (som till exempel via sociala medier). 

Ett exempel på hur ungdomar låter sig själva influeras av olika saker som till exempel är hur tydligt det är hur gängkriminaliteten ökar i samhället. Det finns ett antal saker i samhället, som är anmärkningsvärda. Det har alltid varit så, att ungdomar och barn gör som andra man ser upp till gör. Det är skrämmande hur unga barn och ungdomar överlag kan ha en sådan respekt för dessa vuxna människor som propagerar på olika sätt till att göra olika saker.
Föräldrar som ser en vikt av att ens barn och ungdomar ska tala med ett lämpligt vokabulär, bör försöka undvika dessa saker för sina barn. Dessvärre är det svårt att kunna utrota detta med tanke på att det handlar om stundande trender bland dagens ungdom. Men att tala med sina barn angående detta, är en lämplig teori. För att kunna minska detta faktum.