Städuppdraget rena slavkontraktet

Insändarskribenten menar att  kommunens städuppdrag är rena slavkontraktet.

Insändarskribenten menar att kommunens städuppdrag är rena slavkontraktet.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Insändare2019-12-09 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag reagerade på det nya städavtalet i kommunen. Jobbade som gruppledare på en av de tidigare städbolagen som hade kontrakt innan Winab.
Kommunen slår sig för bröstet för att dom sparat 1,6 miljoner på nya avtalet, men dom får vad dom betalar för.

Städuppdraget är rena slavkontraktet, personalen som arbetade med mig på vårat uppdrag orkade inte med och inte jag heller.
Exempel: Gröna kulle skulle städas på 1 tim, då skulle man hinna dammsuga mattorna på alla våningar , städa toaletterna, kontoren och matsalen, det är en omöjlighet, Ava-huset, skulle städas på 4 tim, sandbäckskolan med alla sina byggnader skulle städas på 8 tim av 2 personer. 

Jag kan tänka mig att Winabs personal går på knäna och inte orkar jobba, jag tycker synd om dom. Kommunen borde tänka om för det är viktigt med städning, det är människor som utför jobbet, inte robotar. 
Det är klart att människor blir sjuka när allt pressas till det yttersta och aldrig får ett tack för det enorma arbete de gör.
 

Skyll inte bara på städbolagen, ta eget ansvar också, politikerna borde själva få städa så kanske dom förstår vad vi får stå ut med dagligen.