Insändare Den nya grundskolan som kommunen har beslutat att bygga oroar mig; två kommunala skolor med elever som hatar på varandra kommer störa hela konceptet. För även om det må vara en ny, modern teori att slå ihop två olika kommunala skolor till en enda stor grundskola så är det inte rimligt i längden.

Det finns elever som går på dessa skolor som har en ambition, som vill gå i skolan och som jobbar intensivt för att nå sina mål. Men efter ett tag kommer det inte finnas några som orkar längre, för dessa elever störs av de bråkiga och omotiverade. Vart vänder sig då dessa besvikna elever och deras föräldrar?

De kommer med största sannolikhet vända sig till de privata alternativen, vilket kan tänkas vara bra eftersom jag anser att många privata skolor har ett bra koncept som är utvecklande för många elever. Men om alla vänder sig dit så kommer det att bli på tok för många elever. Kunskapsskolan är ett exempel på en skola som har i sina grundtankar att det ska vara relativt små klasser. Det finns lärare som kan relatera till att elevernas meriter sänks om det blir för många elever i en och samma klass. Så, vart gör vi av eleverna? Vart ska de vända sig?