Insändare Hur kan man vara så nonchalant okänslig efter den hemskt tragiska dödsolyckan cyklist-gångtrafikant att man trots vetskapen om denna inte lärt sig att låta bli att cykla på trottoarer?

Den man, troligen tillhörig skolan i det gamla posthuset på Fredsgatan, som i måndags (3/6) sa till ett par flickor ”ni ska inte cykla här” borde ha mer pondus och tala om att det är helt förbjudet att cykla på trottoarerna! Dessa flickor fnittrade ett ”förlåt” och fortsatte cykla på trottoaren och vinglade nästan på den kvinna med rullator som också gick där, helt legalt.

Nu får ni skärpa er alla cyklister, skolfolk och poliser: gör något innan det blir fler dödsfall! Vi gångtrafikanter har börjat ryta åt varje cyklist vi möter eller blir omkörda av på trottoarerna, men i de flesta fall bryr de sig inte ett dugg om vad vi säger, i andra fall har de märkliga ursäkter: ”jag vet, men jag måste”. Vem i hela världen är det som tvingar cyklister att cykla på trottoarer, det skulle jag gärna vilja veta. Någon respekt borde ni cyklister ändå visa och ha mer vett i trafiken än ni har nu. Helst skulle jag se att de som bryter mot lagen får vitesföreläggande.