Kommunledning - lär er spara på rätt ställe

Det är skamligt att boende på servicehus i Katrineholm bara ska få ett kex till fikat. Kommunen borde kunna spara på något annat, tycker Keijo Manner.

Det är skamligt att boende på servicehus i Katrineholm bara ska få ett kex till fikat. Kommunen borde kunna spara på något annat, tycker Keijo Manner.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2019-10-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har väntat på att få höra när kommunen börjar spara ordentligt på grund av den dyra investeringen som gjordes i och med Parkens restaurang i Katrineholm. Hörde härom dagen att på ett av Katrineholms servicehus för våra äldre har man dragit in kvalitén på eftermiddagsfikat. Nu får de boende endast ett enda litet kex till eftermiddagskaffet.

Detta är en skamlig åtgärd mot våra äldre. Deras nöje, att sitta och fika och kunna njuta av fin eftermiddagsfika tillsammans, har dragits ner till en ynka kexbit! Kan inte tänka mig att tjänstemännen i kommunen har möten där man nöjer sig med ett litet kex till kaffet! 

Miljonerna som slösades bort i den omtalade parkens pizzeria, hade man i stället kunnat använda till att under många år anställa flera nya undersköterskor. Boende i Katrineholm hade klarat sig utmärkt utan denna pizzeria! Nu får de äldre, som varit med om att bygga upp Katrineholm, lida för dagens väldigt konstiga investeringar.

Nu måste kommunledningen och politikerna skärpa sig ordentligt och satsa mer resurser på de äldre, både när det gäller servicehus och hemtjänst. Lär er göra budget utifrån verkliga kostnader och behov. Gör inte som i dag, när ni först budgeterar pengar till farthinder, konstigt placerade höghus mitt i stan och dyra restauranger och därefter låter det som blir kvar gå till äldrevård och ungdomar. Då blir budgeten fel redan från början.

Varför lyssnar ni inte på dom som jobbar på servicehus och inom hemtjänsten? De inte hinner göra sitt jobb på grund av för lite folk! Sluta spara och dra in pengar på våra äldre och ungdomar! Spara på rätt ställe.