Med över 2000 sörmlänningar i en skenande vårdkö som till stor del beror på brist på kvalificerade medarbetare i sjukvården, så är Sandgren (S) förvånansvärt arrogant i sitt svar till mitt förslag att vården behöver bli bättre på att följa upp och analysera varför så många slutar sina anställningar.

Personligen har jag precis tillträtt uppdraget som vice ordförande i personalutskottet, och ville därför ta reda på vilka reformer som Socialdemokraterna under Sandgrens ledning drivit. Därför har jag läst alla protokoll under mandatperioden och blev både förvånad och upprörd.

Eftersom sjukvården länge brottats med personalproblem och haft svårt att rekrytera bland annat sjuksköterskor, så var jag på jakt efter reformer – inte beslut om stipendier, kvalitetspris eller svar på oppositionens motioner. Men jag blev gruvligt besviken!

En genomgång av samtliga protokoll visar följande häpnadsväckande resultat:

2015: 0 ärenden

2016: 3 ärenden (formalia, rapport, kartläggning)

2017: 1 ärende

2018: 1 ärende om friskvårdsbidrag som moderaterna föreslagit

För att vara personallandstingsråd som i praktiken åstadkommit ingenting så har Jacob Sandgren en ovanligt hög svansföring. Fakta är att den socialdemokratiska personalpolitiken är obefintlig. Min upprördhet, ja den lägger sig när jag tänker på att väljarna den 9 september kan rösta fram en ny personalpolitik för sjukvården.

Christer Sundqvist (M)

Kandidat i regionvalet