Ingen samordning av lagning av potthål

Insändarskribenten tycker att det är konstigt att inte Sörmlands Vatten och Vingåkers kommun pratar ihop sig när det gäller lagning av potthål i gatorna.

Insändarskribenten tycker att det är konstigt att inte Sörmlands Vatten och Vingåkers kommun pratar ihop sig när det gäller lagning av potthål i gatorna.

Foto: Privat

Insändare2019-10-22 16:17
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi i Baggetorp var innerligt trötta på att kryssa mellan gropar och hål. Och så för några veckor sen kom äntligen räddningen. Vi skulle få hålen och gropar igenlagda, trodde vi ja. Men nu har dom lämnat och det finns hål och gropar kvar på ett antal gator. Jag ringde entreprenören och frågade om dom var klara och i sådana fall har dom missat ett antal hål. Lite irriterande svarade entreprenören "att dom lagat dom hålen som Sörmlands Vatten sagt till om resten av hålen tillhör Vingåkers kommun och du får kontakta dom". Hur i hela friden ska vi som bor i Baggetorp förstå att hålen tillhör olika aktörer? Man lagar ett hål och ett par meter därifrån finns ett hål till som man inte lagar?  Kanske skulle man kunna tänka sig att nu 2019 att om Sörmlands Vatten får för sig att nu skall vi laga ett antal hål i Baggetorp kanske höra med Vingåkers kommun om dom har några hål att laga. Det kanske skulle kunna bli lite billigare? Ni kan prova att höra av er till varandra nu för Sörmlands Vatten glömde åtminstone på två ställen att laga hålen i gatorna. Ett på början av Ekenshovsvägen,  det är en stor grop och hål från gammal lagning, se bild och en i mitten på Poringsväg runt en brunn. När ni ändå är i Baggetorp kan Vingåkers kommun passa på att öppna och asfaltera nedre delen av Ekenshovsvägen så vissa Formel 1 förare kan åka ut åt andra hållet. Ska i alla fall asfalteras när nya villor byggs. Så ligger ni steget före.