Foto:

Snart är det ett nytt år! Igen

Krönika av Klas Göran

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Samma procedur alla år. Den gamla välkända tv-sketchen med Grevinnan och en dyngrak betjänt rullar varje nyårsafton. Och med ett fånigt flin och en julmust till hands så fnittrar jag lika hysteriskt vartenda år när jag ser detta svartvita spektakel på dumburken.

Jag har nog inte missat det programmet på ett antal år. "Same procedure as last year miss Sophie?".

Så visst finns det nya traditioner att ta tag i och gamla att bevara. En ganska ny tradition är att jag och hustrun är på plats i gymmet i Pålsboda när det öppnar klockan 08.00 på nyårsdagen. Blir väl fjärde året i rad. Har som vanligt inte ett enda nyårslöfte om ett bättre liv, friskare kropp eller viktminskningsambitioner.

Jag väljer i stället för att ge löften att gå och köra årets första hårda träningspass när stor del av nyårsfirare ligger kvar i sängen med outsinlig vattentörst och lust på en pizza. Och givetvis så lägger vi ut bilder på Facebook och retar säkert en del med det.

Det är riktigt roligt, tycker jag som är en retsticka av mått när andan faller på.

Så varför inte testa att låta julmust light vara det starkaste som dricks på nyåret, och käka gott (blir ankbröst i år) och gå och lägga sig strax efter det nya året påbörjats med sång och dikt från Skansens scen.

Det nya året börjar på så sätt riktigt bra.

Läs mer om dessa ämnen

Krönika