Foto:

Nytt år och nya vägar

Go´morron

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

En mörk och kulen morgon. Första dagen på praktik hos Katrineholms-Kuriren.

— Glöm inte att ta av till vänster vid första korsningen, annars hamnar du på nya vägen, sa faster när jag skulle köra in till tidningsredaktionen.

Okej, sa jag men missade naturligtvis avfarten ändå. Nya vägen mellan Strångsjö och Katrineholm är inte är så ny längre.

Men jag bor i en annan stad och har därför inte åkt den så många gånger tidigare. Ofta har någon annan suttit bakom ratten.

Länge har jag drömt om att bli journalist. Men min väg har delat sig många gånger. Saker hände och jag måste välja bort.

Ibland var vägen tydlig och enkel. Ibland var den snårig och komplicerad. Mest gillar jag fönstervägen. Inte att hoppa ut om natten och smita från drömmar och problem. Men att skärma av tillvaron till ett litet fönster av ett HÄR och ett NU. Livet kan bara levas nu.

Jag tror att vi med lite strategi, planering och en stor portion arbete har goda förutsättningar att nå dit vi vill. Så utan att veta var jag var, åkte jag i mörkret någonstans ute i skogen. Sjutton också, just snyggt att komma försent första dagen på praktiken.

Men plötsligt svängde vägen och jag åkte rakt in i Katrineholm. Och hann just i tid till redaktionens morgonmöte. Ibland måste vi åka fel för att hitta rätt.