Nu duger inte längre kläderna i garderoben

Krönika av Rebecka Jonsson

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

När ni läser det här är jag inte här.

Nej, jag tänker inte försvinna för gott, jag ska bara på utlandssemester ett slag. Ett välkommet avbrott, noga inplanerat till just denna tid som sol'n förlät. Att få en glimt av sommaren så här års är ju helt igenom underbart. Om det inte vore för packandet.

För plötsligt duger inte det som finns i garderoben. Långärmat, fodrat och fleece är liksom inte aktuellt.

I stället blir det att bege sig upp på vinden och dyka ner i lådor, påsar och högar med kläder som inte sett dagens ljus på åtskilliga månader. Mina egna shorts och badkläder återfanns i en kartong prydligt märkt "Sommar Rebecka". Särskilt mycket har inte hänt med figuren sedan i somras så det var bara att plocka med sig favoriterna och slänga ner i resväskan.

Värre var det med barnen. Nioåringen tvingades till en maratonprovning av shorts innan tre slutligen gick att knäppa i midjan. Ännu värre var det med skor. Efter varje säsong hänger hans skor i slamsor och hamnar i soporna. Och att köpa nya tunna gympaskor i december för en veckas solresa känns halvkul, då de sannolikt är urvuxna innan snön smält. Nåja, han kommer väl undan med foppatofflor större delen av semesterveckan.

När packningen är klar väntar många timmars flygresa med två rastlösa barn.

Jag laddar upp med Youtubefilmer på "spektakulära flyglandningar i hård sidvind".

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

BarnKrönikaResor
Relaterat